Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: I. P. ]

14. 07. 2017. 08:25   >>  10:15 1

NEWMAN ODUŠEVIO

Sea Dance: Prve noći 18.000 ljudi

Uz hologramsku projekciju iznad mora na plaži Jaz, sinoć je, spektakularnim vatromet otvoren četvri Sea Dance festival. Nastupio je planetarno popularni John Newman.

 

Organizatori su saopštili da je kroz festivalske kapije prošlo više od 18.000 ljudi, koji su uživali u nastupima svjetskih zvijezda, kao što su John Newman, Etapp Kyle, Kobosil, IrieFM, Slobodan Trkulja...

Pravu festivalsku atmosferu pokrenuo je emotivni koncert Johna Newmana, koji je na glavnoj bini pratilo oko 12.000 fanova, dok je na ostalim binama bilo oko 6.000 ljubitelja elektronske muzike.

Engleska soul zvijezda John Newman, imao je zahtjevnu ulogu na samom otvaranju ovogodišnjeg Sea Dance festivala, jer mu je kao prvom hedlajneru u ruke bila povjerena sva energija na Jazu, da sa njom čini kako osjeća. A osjećanja su ono što je sinoć pokretalo furiozne plesne pokrete krupnog Jorkširca, baš kao i prije pola vijeka njegovog legendarnog zemljaka Džoa Kokera na Vudstoku.

Newman ogrnuo crnogorsku zastavu

Da je EXIT Ljeto ljubavi poslije Umaga, Temišvara i Novog Sada, konačno stiglo i u Budvu, znalo se poslije horski otpjevane numere "Feel the Love", ali pravo finale je nastupilo poslije prvog dijela koncerta.

Nakon što je Newman sišao sa scene, publika je spontano počela da pjeva refren čuvene pjesme "Love Me Again" i da ga tako doziva na bis. Ovakav poziv mladu zvijezdu je raspametio, pa je zgrabio crnogorsku zastavu i ogrnut sa njom se vratio na scenu, nakon čega se Jazom prolomio zaglušujući zvuk oduševljenja prepune glavne bine Sea Dance festivala.

Poslije par pjesama je pozvao ljude da obnove osnovne vrijednosti izvornog ljeta ljubavi kada je nastao revolucionarni hipi pokret i da snagu pronađu u ljubavi jedni za druge. Posebno se zahvalio publici i svima u organizaciji, od obezbjeđenja do tehničara, a onda je publiku poveo u finalnu pjesmu kojom su ga dozivali, a sada i horski pjevajući sa njim, označili fantastičan početak ovogodišnjeg Sea Dance festivala!

Uvertiru za spektakl Britanca raspuklog glasa sa sjajnim plesnim pokretima napravili su Slobodan Trkulja, pjevač grlenog i vizantijskog stila, kao i popularni beogradski sastav Irie FM, koji je uživo izvodio svoje regionalne megahitove "Kliziš" i „Putevi“. Uvod na glavnoj bini priredili su DJ Sharlo i Freedom, a nakon Newmana do jutra su pred hiljadama ljubitelja dobrih žurki nastupali Erick Kassel i Zap Me Strobe.

Pravo sa Exita u Budvu je ove godine stigla i kultna No Sleep bina, čiji program predvode neka od najuzbudljivijih imena svjetske andergraund scene.

Sinoć su punokrvni tehno zvuk za nekoliko hiljada ljubitelja predstavili Ana Rs b2b Tanya Moss, Dino R b2b M-Tech, Techno Klinika, Insolate b2b Filip Xavi, te rezidenti najpoznatijeg svjetskog kluba Berghain, Etapp Kyle i Max Kobosil, koji su publiku držali budnom sve do 6 ujutro! I na Miller bini TDI radija provod je bio žestok, a cijelu noći su nastupali Showbiz, Mirko & meex, Rosske, Divoly & Markward i brojni drugi.

Noćas nastupa Fatboy Slim

Večeras nas očekuje nastup DJ zvijezde vodećih svjetskih festivala, Fatboy Slima! On će nastupiti na plaži Jaz tačno na 15. godišnjicu istorijskog nastupa koji je održao pred više od 250.000 ljudi na plaži u njegovom rodnom Brajtonu. Publika će imati priliku da uživa u putovanju kroz muzički vrtlog koji čine fank, haus, tehno, elektro, hip-hop i rokenrol stopljeni u jedinstveni, energični nastup Fatboy Slima. Popularni italijanski duo Mind Against donijeće izvorni duh Ibice, a pridružiće im se i rezident kluba, španski DJ Squire. Zagrijavanje pred nastup jednog od najvećih producenata i disk džokeja svih vremena napraviće Aleksandra Duende, Nipplepeople i Jung B.

Za sve festivalske fanove u Crnoj Gori Sea Dance je organizovan autobuski prevoz iz gotovo svih gradova ka plaži Jaz, a tokom festivala biće i prevoz od Budve do Jaza. Posjetioci se upozoravaju da se čuvaju od falsifikata koji u ovo doba godine uvijek kruže po društvenim mrežama i na ulici.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније