Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

08. 07. 2017. 23:25 >> 22:55

DŽON NJUMAN

Pet stvari koje nijeste znali o zvijezdi Sea Dance

Popularni soul muzičar Džon Njuman osim što važi za jednu od najtalentovanijih muzičkih zvijezda sa britanskog ostrva, u svojoj životnoj priči billježi neke od interesantnih trenutaka. Evo pet stvari koje sigurno nijesti znali o zvijezdi koja će svojim spektakularnim koncertom 13. jula otvoriti četvrto izdanje Sea Dance festivala.

DJ počeci

Proveo je djetinjstvo u Jorkšir Dejlsu. Od malih nogu znao je da je muzika njegov izbor, pa je sa 14 godina počeo da piše pjesme, a ubrzo se oprobao i kao DJ i to u improvizovanom studiju kojeg je sam napravio u svojoj kući.

Pohod na muzičko nebo

Sa 20 godina odlučuje da se preseli u London i nije dugo trebalo da bude primijećen. Izdavačka kuća Island Records, impresionirana svirkama koje je sa svojim bendom organizovao u engleskoj prijestonici, ponudila mu je saradnju i Njuamn je polako, ali sigurno zakoračio u svijet slavnih.

"Love Me Again“ karta za uspjeh

Vrata svjetske slava otškrinuo je saradnjom sa poznatim bendom Rudimental koja je iznjedrila hitove "Feel The Love“ i "Not Giving In“. Njuman je karakterističnim glasom skrenuo pažnju na sebe, a vrtoglavu popularnost donosi mu numera "Love Me Again“ sa debi albuma "Tribute“ koja je dugo vladala svjetskim top listama. Džon je priznao da su rad na njegovom prvjencu inspirisala velika muzička imena poput Otis Reddinga, Led Zeppelina, Marvin Gaye-a i Adele.

Sam svoj dizajner

Osim što osvaja svijet sjajnim vokalom, planetarno popularnim hitovima i performansom, engleska soul atrakcija prepoznatljiva je i po specifičnim odjevnim kombinacijama. Džon sam kreira većinu svoje garderobe. Priznaje da obožava odijela i da se ne može odvojiti od sakoa koga nosi u spotu za najslušaniju numeru “Love me again”.

Neostvarena želja

Magični hitmejker je posvećenošću, talentom i prodornim glasom za kratko vrijeme izgradio karijeru o kakvoj mnogi sanjaju. Ipak, i on ima neostvarenih želja, a trenutno najveće su mu duet sa jednim od najboljih ženskih vokala Adele i nastup pred punim Vemblijem.
Sudeći po njegovim nastupima na ljetnjoj turneji u okviru koje je već obišao Hrvatsku, Ukrajinu, Veliku Britaniju itd, publiku ispred glavne festivalske bine očekuje spektakl za pamćenje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније