Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 06. 2017. 20:05 >> 20:24

POČINJE 11. AVGUSTA

Zaključen spisak izvođača Lejk festa

Ovogodišnji Lejk fest biće održan u Nikšiću od 11. do 13. avgusta, a među izvođačima su Zabranjeno pušenje, Hladno pivo, Galija, Bad Copy, Neverne bebe i Kiril Džajkovski.

Ovogodišnji Lejk fest biće održan u Nikšiću od 11. do 13. avgusta, a među izvođačima su Zabranjeno pušenje, Hladno pivo, Galija, Bad Copy, Neverne bebe i Kiril Džajkovski.

Nastupi pored jezera Krupac će tokom sve tri noći počinjati u 19 sati. Cijena karte ostaće ista kao i prethodne godine – trodnevna karta koštaće 25 eura, a jednodnevna deset eura.

Festival će prvog dana otvoriti Mikrokozma, slijedi Buč Kesidi, Justins Johnson, Gomila nesklada, a nakon Zabranjenog pušenja i Hladnog piva nastupiće Band X – AC/DC tribute.

Bend Parampaščad sviraće prvi u subotu, drugog dana festivala, slijede OPG i GRU, Natali Dizdar, Galija, Bad Copy i francuski indie rock trio Talisco.

U nedjelju, osim Nevernih beba i Džajkovskog, nastupaju i Freedom, Porto-Morto, Pero Deformero, Mortal Kombat i Samostalni referenti,koji ćei zatvoriti festival.

Kamp je i ove godine besplatan.

Na današnjoj konferenciji za novinare saopšteno je da će festival, kao i do sada, osim u duhu rok muzike, biti i u duhu ekologije.

Direktor festivala Predrag Zečević kazao je daće i ove godine biti organizovan prevoz iz Podgorice i nazad i apelovao na posjetioce da, zbog bezbjednosti, dođu organizovanim prevozom, umjesto svojim automobilima.

Davor Sučić iz Zabranjenog pušenja kazao je da ga je, kad je vidio poziv, obradovalo što je Lake fest ušao u sistem zelenih festivala.

Natalija Milić iz Pivare Trebjesa rekla je da ekološke aktivnosti festivalu daju dodatnu dimenziju i vrijednost.

Kako je rekla, Pivara Trebjesa je od prvog dana uz festival. „Ta konekcija je prirodna, jer je ovo festival koji na najbolji mogući način promoviše kvalitetnu muziku“.

Eleonora Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore kazala je da su ponudili i festivalu daju prostor na kom se održava, a koji je u vlasništvu Elektroprivrede, kako bi se rađala i neka nova energija, a ne samo električna.

„Ove kao i prethodnih godina finansijski smo podržali festival, ovog puta sa 20.000 eura, pored toga što smo ustupili zemljište oko jezera“, dodala je ona.

Nina Vukčević iz Nacionalne turističke organizacije rekla je da je saradnja sa festivalom prirodna, obzirom da Lake fest daje veliki doprinos turističkoj ponudi države, naročito u centralnom dijelu.

Potpredsjednica nikšićke opštine Sonja Nikčević poručila je da je Lake fest dokazao da Nikšić nije samo grad piva i čelika, već i dobre muzike i netaknute prirode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније