Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 06. 2017. 23:48   >>  23:21

HIT DŽONA LENONA

Joko Ono priznata kao koautor pjesme "Imagine"

Udruženje američkih muzičkih izdavača saopštilo je da će udovica Džona Lenona, Joko Ono biti priznata kao koautor čuvene pjesme "Imagine" izdate 1971. koju mnogi smatraju "pjesmom 20. vijeka".

Udruženje je navelo da će ime Joko Ono od sada stajati uz ime Džona Lenona kao dva autora pjesme.

Lenon je 1980. godine izjavio u jednom intervjuu da je pjesma inpirisana knjigom Joko Ono o likovnoj umjetnosti "Grapefruit".

Joko Ono, koja je bila avangardni umjetnik prije veze sa Lenonom, usko je sarađivala sa suprugom i od ubistva muzičara se bori za zaštitu njegovih djela.

Lenon, član legendarnih "Bitlsa", postao je za života muzička ikona 20. vijeka, a njegove pjesme su rangirane među najbolje i najslušnije pjesme tog vijeka.

Najpoznatije pjesme iz njegove solo karijere su mu "Imagine", "Jealous Guy" i "Give Peace A Chance".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније