Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila: M.M.Lj.

07. 06. 2017. 10:23 >> 10:02

UPRKOS ANTIKAMPANJI

Sea Dance se ne dovodi u pitanje

Nakon prošlogodišnjih ucjena, prijetnji i blokade festivala nevladine organizacije “Mrčevo polje”, pa čak i fizičkog nasilja prema organizacionom timu festivala, ovogodišnja mapa Sea Dance-a napravljena je tako da ne obuhvata zemlju koja je predmet spora, saopštio je PR tim.

Ubuduće, na sve izrečene ili prikrivene prijetnje nasiljem, najoštrije će odgovoriti koristeći se svim dozvoljenim pravnim sredstvima, o čemu će, kako su kazali, obavijestiti i kompletnu svjetsku javnost i medijske partnere širom planete.

“Nakon više prijetnji nevladine organizacije "Mrčevo polje" da će spriječiti održavanje Sea Dance festivala, ovim putem obavještavamo javnost da je to pitanje isključivo u nadležnosti organizacionog tima festivala. Želimo i da obavijestimo javnost da iako Sea Dance festival nema nikakve veze sa ovim sporom između pomenute nevladine organizacije i Vlade Crne Gore, u više navrata smo apelovali i pokušali čak da pomognemo i pokrenemo dijalog dvije strane u sporu. Iako smo u više navrata uspjeli u tome, u znak zahvalnosti dobili smo ucjene i prijetnje”, navodi se u saopštenju.

Ubuduće, na sve izrečene ili prikrivene prijetnje nasiljem,Organizatori će odgovoriti pravnim sredstvima.

“Apsolutno je neophodno da se u široj javnosti rasvijetle osobe i interesi koji stoje iza očigledne negativne kampanje protiv Sea Dance festivala, kao i nesvakidašnjih pritisaka i ucjena kojima je festival izložen u dužem vremenskom periodu, a sa čime se tim koji organizuje Exit i Sea Dance festival u proteklih 20 godina još nikad i nigdje nije susreo”, navode organizatori.

Oni kažu da su festival, a i privreda Budve, pretrpjeli ogromnu štetu.

“Usljed ovakvog neodgovornog postupanja i negativne kampanje, festival je već pretrpio ogromnu materijalnu štetu u domaćoj, regionalnoj i međunarodnoj javnosti, zbog čega će međunarodni pravni tim festivala na svaku buduću spekulaciju o mogućnosti neodržavanja festivala, biti primoran da snažno reaguje. Veliku reputacionu, ali i direktnu ekonomsku štetu pretrpjela je i turistička privreda Budve i Crne Gore, jer ovakve spekulacije i dovođenje u pitanje održavanja festivala kreiraju stanje neizvjesnosti, što negativno utiče na raspoloženost turista čiji je dolazak uvijek bio značajno uvećan u vrijeme održavanja festival”, navodi se u saopštenju.

Jedina istina je da će Sea Dance festival ove godine biti održan od 13. do 15. jula, sa najjačim programom do sada i gostima iz svih krajeva planete, poručili su organizatori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније