Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B. Višnjić

30. 05. 2017. 13:15 >> 14:34

CITY GROOVE

Organizatori najavljuju spektakl

U Podgorici će od petka do nedjelje biti održan City groove festival, a organizatori su najavili produkcijski spektakl dosad neviđen u našoj zemlji.

 

Direktor Festivala Dragan Bulajić kazao je na konferenciji za novinare da će razliku od prošle godine, ove godine nastupiti tri svetjski poznata muzička imena.

„Pokazali smo da su Crna Gora i Podgorica festivalski muzički centar. Svakako da nam je glavna želja da promovišemo i Podgoricu kao veliku koncertnu destinaciju“, naveo je Bulajić.

Upitan koliko je bilo komplikovano da dovedu svjetske zvijezde poput Boba Sinklera i benda Morčiba, Bulajić je kazao da su organizatori potrošili dosta energije.

„Pregovori su bili dugi. Za Morčibu smo morali i dosta sredstava da uplatimo na njihov račun kako bi shvatili da smo ozbiljni u namjeri da ih dovedemo u Crnu Goru. Ispunili smo sve da bi velika imena produkcijski imali uslove za nastup kao bilo gdje drugo u svijetu“, rekao je Bulajić, navodeći da će i narednih godina na festivalu nastupati svjetski poznati izvođači.

Izvršni producent Festivala, Balša Vojičić kazao je da je prva veče posvećena elektronskoj muzici, druga pop-roku, dok će posjetioci posljednje večeri, kada je ulaz besplatan, moći da uživaju u rok muzici.

Nastupi počinju od 21 sat, a trajaće do oko dva sata ujutro. Svako veče otvara po jedan domaći izvođač.

Prvu noć će nastupiti Cale, Antoan Klamaran i Bob Sinkler, druge crnogorski bend Nighthawk, Morčiba i Džiboni, a treću noć Highway, tribjut bend kultne grupe Queen i Psihomodo pop.

„Morčiba stiže prvi put u Crnu Goru a drago nam je što će i Džiboni nastupiti u Podgorici nakon šest godina pauze“, naveo je Vojičić.

On je dodao da karata još ima, ali i da je interesovanje veliko, pa je apelovao na zainteresovane da na vrijeme obezbijede ulaznice.

Organizatori su najavili i produkcijski napredak u odnosu na prošlu godinu.

„Bina će biti veća sa mnogo led zidova. Poboljšana je i video produkcija a posjetioci će imati priliku da uživaju u dosad neviđenom lajt-šou u Crnoj Gori. Potrudili smo se da produkcijski sadržaj bude mnogo bogatiji u odnosu na prošlu godinu“, kazao je Vojičić.

Predstavnica UNDP-ja Fiona Mekluni podsjetila je da je ta organizacija partner festivala u cilju promovisanja održivog razvoja i niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori.

„Ponosni smo što smo partneri ovog festivala kao i na činjenicu da će od svake ulaznice 50 centi otići na razvijanje zelene energije u Crnoj Gori“, precizirala je ona.

Čelnica Sekretarijata za kulturu i sport u Glavnom gradu, Nela Savković kazala je da im je drago što su ispunuli želju građana Podgorice da dobiju ozbiljan muzički festival.

Organizatori su posjetili da su obezbijedili i prevoz na festival iz Nikšića, ali da se zainteresovani na vrijeme moraju javiti na Fejsbuk stranici City groove-a. Cijena povratne karte je tri eura.

Ulaznice za festival po cijeni od 9,9 eura za jedno veče mogu se naći preko mreže Gigstix (Tabacco S press ), kao i u Hard Rock Cafeu i prostorijama festivala koje se nalaze u Vučedolskoj 16.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније