Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 04. 2017. 23:48 >> 23:15

VIZANTIJSKA MUZIKA

Grčki hor Idimelon u Kotoru

Koncert grčkog hora Idimelon održaće se u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra u srijedu 26. aprila u 20 sati.

Vizantijski hor Idimelon je osnovan 2003. u Solunu. Polje njihovog interesovanja je grčka tradicionalna i vizantijska muzika. Hor je izdao dva CD-a sa pjesmama posvećenim Svetom Lazaru i himnama velikog posta.

Hor Idimelon je imao brojne nastupe u Grčkoj, na himnama i festivalima. Van Grčke su nastupali na Kipru, u Španiji, Meksiku, Libanu, Carigradu, Egiptu i manastiru Svete Katarine na Sinaju.

Ovo im je prvi nastup u Kotoru. Dirigent hora je Janis Camis.

Na koncertu će učestvovati Vizantijski Hor Idimelon (11 osoba), Tradicionalni ženski hor (50 osoba), Ansambli Grčkih tradicionalnih igara, Orkestar sa tradicionalnim instrumentima (violina, lauta, klarinet i udaraljke).

Ulaz je slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније