Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila: M.M.Lj.

19. 04. 2017. 12:19 >> 11:53

NASTUP 3. JUNA

Kultni bend Morcheeba zvijezda City Groove-a

Kultni britanski sastav Morcheeba biće glavna zvijezda ovogodišnjeg City Groove festivala. Bend će prvi put gostovati u Crnoj Gori, a njihov koncert najavljen je za 3. jun na Stadionu malih sportova.

 

Londonski sastav obilježio je posljednju deceniju prošlog milenijuma, nižući uspješne singlove i albume surfujući na talasu globalne popularnosti tada novog muzičkog žanra – trip hopa.

Albumi benda Morcheeba prodati su u oko šest miliona primjeraka, a na muzičkoj sceni upisani su kao jedan od najprepoznatljivijih bendova trip hop scene, rame uz rame uz imena kao što su Massive Attack i Portishead. Grupa je dobila javne pohvale mnogih njihovih muzičih heroja kao što je David Byrne, kojem je Paul Godfrey producirao hvaljeni album “Feelings” 1997 a sarađivali su sa zvijezdama  raznih žanrova kao što su Big Daddy Kane, Slick Rick, Mos Def, Kurt Vagner, Jim White i drugi.

Morcheeba je jedno od najznačajnijih inostranih imena koje je crnogorska publika u prilici da čuje u okviru festivalskog buma koji se dešava posljednjih godina u Crnoj Gori.

Pored ovog britanskog sastava, tokom trodnevne muzičke manifestacije City Groove na Stadionu malih sportova publika će imati priliku da po prvi put uživa u nastupu francuskih DJ-eva i producenata Bob Sinclara i Antoine Clamarana  koji je na programu prve večeri 2. juna. Pored benda “Morcheeba” druge večeri, 3. juna publika u glavnom gradu Crne Gore će nakon šest godina imati priliku da čuje hrvatskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnia, dok će festival svojim koncertima zatvoriti bendovi “Queen Real Tribute” i “Psihomodo pop”.  Kao i prethodnih godina, ovogodišnje zvijezde festivala imaće podršku i domaćih izvođača i bendova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније