Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 03. 2017. 23:42   >>  23:15

OMAŽ VELIKANIMA

Pjesme Bouvija, Prinsa i Koena na vinilu

Rijetke pjesme umjetnika koji su preminuli 2016. godine, Dejvida Bouvija, Prinsa i Leonarda Koena izaći će u aprilu na pločama povodom desete godišnjice od uvođenja Dana prodavnica ploča, koji obilježavaju "renesansu vinila".

Muzička industrija u SAD je 2007. godine, kada je bila u teškoćama, htjela da oživi interesovanje ljubitelja muzike za vinil i uvela dan prodavnica ploča (Record Store Day) koji je ubrzo prihvaćen i u drugim zemljama.

Ograničeno izdanje od oko 350 ploča naći će se u prodaji 22. aprila, na dan prodavaca ploča, saopštili su organizatori.

Poseban omaž će ove godine biti odat Koenu pločom "Like a Drunk in a Midnight Choir". Prihod od prodaje ploča biće namijenjen naučnom istraživanju raka.

Organizatori su naveli da će biti izdato šest Prinsovih pjesama, među kojima "Pop Life" i "Sign o' The Times". Prins je sam skupljao ploče i bio česta mušterija prodavnice u Mineapolisu.

Na vinilu će biti izdata i dva albuma Dejvida Bovija, među kojima njegov koncertni nastup iz 1974. godine "Cracked Actor".

Kultna grupa Pink flojd je nedavno saopštila da će izdati do sada neobjavljenu dugu, petnaestominutnu verziju pjesme "Interstellar Overdrive" iz 1966. godine.

Obožavaoci vinila će naći i nova izdanja djela klasične muzike, kao što su djela ruskog kompozitora Dmitrija Šostakoviča u izvođenju čuvenog čeliste Mstislava Rostropoviča.

Prodaja gramofonskih ploča u SAD i evropskim zemlja porasla je posljednjih godina ali i dalje kaska za prodajom kompakt diskova ali i striminga, odnosno preuzimanja muzike direktno sa interneta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније