Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila: M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

22. 03. 2017. 13:45 >> 09:54

MIŠLJENJE UMJETNIKA

Sea Dance premašio očekivanja, ne smijemo ga pustiti

U proteklih nekoliko dana mogu se čuti spekulacije da se ljubavna priča između Crne Gore i Sea Dance festivala bliži kraju, te da je ovo najvjerovatnije posljednji put da će se Exitovo čedo održati u metropoli crnogorskog turizma.

 

Crnogorski pjevači i glumci smatraju da bi bilo loše po turizam, a I sve ljude koji se raduju tom vidu zabave, da nam iz ruku isklizne nešto što je samo prošle godine dovelo 77.000 turista na Jaz.

Dejan Dedović, poznatiji kao Dedduh, iz popularnog dvojca Who See,smatra da bi pored turizma, najveću šteta bila nanijeta neafirmisanim bendovima.

“Koliko je uopšte potrebno afirmativno pričati o festivalu koji okuplja toliko muzičara i publike? Sea Dance je i te kako potreban našoj zemlji. Prije svega, zato što je poligon za afirmaciju neafirmisanih bendova. Čak mislim da je jedna od glavnih tačaka festivala da zapošljava domaće bendove. S druge strane, tu su inostrani izvođači koje nemamo priliku svaki dan da čujemo. O turizmu i promociji Crnogorskog primorja da ne pričamo", jasan je bio Dedduh.

Popularna dama prefinjenog glasa, Marija Božović rado posjećuje festival na Jazu i smatra da je neponovljiv po mnogo čemu.

“Kada su najavili Šon Pola ove godine, skakala sam od sreće. Ne samo zato što rijetko imamo priliku da čujemo velike zvijezde i dobre muzičare uživo, nego je to istovremeno i fenomenalna stvar za turizam. Sea Dance festival je sjajna stvar kako za nas koji smo ljubitelji dobre muzike, tako i za turizam, baš zato što dođe toliko ljudi sa raznih strana svijeta", kazala nam je Božović.

 

I glumac Dušan Kovačević veliki je ljubitelj festivala, za koji ima samo riječi hvale.

“Veliki sam poštovalac Sea Dance festivala i tih dana sam napunjen dobrom energijom među omladinom i inostranim ljubiteljima muzike. Osim sjajnih izvođača, i lokacija je sjajna, usred sve te sparine odeš na Sea Dance i rashladiš i um i tijelo. Naravno, ovo sve govori u prilog festivala, koji donosi benefit i opštini, ali i cjelokupnoj državi, jer plasira našu zemlju kao poželjnu turističku destinaciju na mapu svijeta", zaključio je popularni glumac.

Prošle godine zarada od festivala 11,2 miliona eura

Rezultati istraživanja koje je sproveo TIM centar iz Novog Sada, pokazali su da je prošlogodišnje izdanje Sea Dance festivala privredi Crne Gore donijelo 11,2 miliona eura. Kroz kapije na Jazu tokom tri dana i noći prošlo je oko 77.000 posjetilaca iz oko 50 zemalja svijeta, koji su u prosjeku prije, tokom i nakon festivala u Crnoj Gori, na smještaj, lokalni prevoz, ulaznicu za festival i vanpansionsku potrošnju potrošili 535 eura.

 

Sprovedeno istraživanje pokazalo je, da je čak tri četvrtine inostranih posjetilaca prvi put posjetilo Budvu i plažu Jaz, a iz zapadne Evrope 93,3% prvi put je posjetilo našu zemlju. Istraživanje je potvrdilo da najviše troše upravo gosti iz Zapadne Evrope, i u prosjeku je jedan posjetilac iz te grupe zemalja u Crnoj Gori potrošio 756 eura, odnosno 95 eura dnevno. Prosječan posjetilac Sea Dance festivala u Crnoj Gori potroši 535 eura od čega 80% izvan festivala na mjestima kao što su prodavnice, restorani, kafići ili taksiji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније