Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: O.Z. ]

20. 03. 2017. 23:08 >> 22:43

U BEOGRADU

Bedem fest na muzičkoj konferenciji

Tim nikšićkog festivala Bedem fest učestvovaće na prvoj regionalnoj muzičkoj konferenciji “Kontakt” u Beogradu, koja se održava 22. 23. i 24. marta, a u susret festivalskoj sezoni u cijelom regionu.

Kako je saopšteno, program konferencije tretira tri glavne teme - festivale, muziku i turizam, kroz panele, diskusije, predavanja, open market i koncerte.

Organizatori su Marsh produkcija iz Beograda i promoter Odličan hrčak, a konferencija će se održati u Cetinjskoj 15, u prostorijama stare fabrike piva BIP, koja datira od samog kraja 19-tog vijeka, u kojoj je stvoren kreativni pub koji je postao glavni centar okupljanja, mjesto za izlaske, izložbe, kulturne manifestacije, nezaobilazno mjesto beogradske noćne scene.

"Bila nam je čast da prihvatimo poziv i uzmemo učešće na prvoj regionalnoj muzičkoj konferenciji i time postanemo dio prve Kontakt konferencije kao promoteri/izlagači i da međusobno razmijenimo iskustvo na temu festivala, muzike i turizma", ističe izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić.

Prva muzička regionalna konferencija “Kontakt” okupiće organizatore najprestižnijih festivala u regionu u cilju promocije aktuelne festivalske ponude, širenja ideje regionalnog uvezivanja bez granica i prezentacije uspješnih projekata iz svijeta umjetnosti i kulture.

"Konferencija “Kontakt” će biti sjajno mjesto za povezivanje promotera, lokalnih zajednica i drugih relevantnih subjekata iz svijeta festivalske industrije u širem smislu i jako smo ponosni na činjenicu da smo rame uz rame sa drugim festivalima iz čitavog regiona prepoznati kao relevantan subjekt u kreiranju zanimljive i primamljive festivalske ponude", ističe Šundić.

Kazao je da će to biti sjajna prilika da u okviru panel diskusije na temu “Festivali kao promoteri gradova, festivali kao destinacije” prezentuju njihovo dosadašnje iskustvo u kreiranju i realizaciji Bedem festa koji je upravo i prepoznat kao primjer dobre prakse.

Učešće na panel diskusiji i prezentacija Bedem festa planirano je za 24. mart. Takođe, predviđena je i zajednička pres konferencija svih učesnika.

Iz organizacije Bedem festa najavljuju objavu termina održavanja festivala kao i prvih imena sa ovogodišnje liste izvođača osmog po redu izdanja ovog festivala.

"Tročlani tim Bedem festa boravak u Beogradu iskoristiće da provede veoma radno kako bi što uspješnije promovisao partnere i ukupnu turističku i “festivalsko-kulturološku” ponudu Nikšića i Crne Gore. Ovo je sjajan momenat i dobar “tajming” da započnemo ovogodišnju kampanju za osmo izdanje Bedem festa kako bismo ove godine otišli još više koraka unaprijed i ostvarili impresivne rezultate na zadovoljstvo svih", kazao je Šundić i dodao da su njihov odlazak u Beograd podržale kompanije “Pivara Trebjesa”, “Popović” i “Jasmil Montenegro”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније