Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 03. 2017. 11:14   >>  10:54 1

"ONA TE NE VOLI"

Jesenjin promovisao novi spot i pjevačicu

Podgorička rok grupa Jesenjin promovisala je sinoć u KIC-u "Budo Tomović" svoj peti video-singl "Ona te ne voli", te predstavila publici novu pjevačicu Milenu Janković.

Pjesmu autorski potpisuje klavijaturista Igor Perović, a spot su režirali, snimili i montirali on i bas gitarista Slaven Ivanović.

"Pjesma „Ona te ne voli“ govori o gnijevu neuzvraćene ljubavi i gubljenju identiteta kada ste u vezi sa partnerom koji žudi da vas promijeni jer sebe ne može. Dakle, riječ je o svojevrsnom trouglu ljubavne neispunjenosti", objašnjava autor Perović.

Prema njegovim riječima, pjesmu karakterišu energija glasa Jankovićeve i rifova distorziranih gitara Miloša Jovanovića, jaka ritam sekcija za koju su zaduženi Ivanović i bubnjar Damir Maršić, te Perovićev klavir koji unosi nemir u slušaoca i sintisajzeri koji zvuk čine modernim.

"„Ona te ne voli“ ima sve to spakovano u oko tri i po minuta trajanja pjesme, a njena snaga je naročito u refrenu koji se zbog svoje mantrične jednostavnosti brzo uvlači pod kožu", kaže Perović i dodaje da su numeru snimili u studiju „Krug“ producenta Dragana Miljanovića, iz istoimene rok grupe.

Spot je sniman na dvije podgoričke lokacije – u pivnici Munchen Zweitte i u blizini objekta „Banja“ na Ribnici. Pored članova benda, u spotu se pojavljuje i Anja Nikolić, tumačeći femme fatale rivalku glavne junakinje pjesme. Pjevačica Milena se u spotu bori za naklonost momka kojeg Anja vrti oko malog prsta, a pošto on u toj priči nema svoje „ja“, predstavljen je pomoću lutke.

"Veoma smo zadovoljni jer smo uspjeli da izbjegnemo zamku da nam spotovi liče jedan drugome. U ovoj novoj i dinamičnoj priči, uspjeli smo da dočaramo svu energičnost pjesme, što nam je i bio glavni cilj. Posebno bih pohvalio Anju Nikolić koja je sa lakoćom, „na prvu”, da se izrazim žargonom muzičara, odglumila sve što je od nje traženo", rekao je korežiser Slaven Ivanović, zahvalivši onima koji su pomogli ekranizaciju njihove nove numere.

U budućnosti će Jesenjin funkcionisati kao šestočlani sastav jer će, iza mikrofona zajedno sa osnivačem benda Svetlanom Kalezić Radonjić, biti i Milena Janković. Mlada pjevačica klasičnog muzičkog obrazovanja priznaje da je bila skeptična oko toga da li će moći da se uhvati u koštac sa žestinom rokenrola, te da joj pomogla bezrezervna podrška koju su joj pružili ostali članovi benda.

"Od ulaska u bend Jesenjin, kao neko ko je dosta godina posvetio operi kao i njegovanju izvorne muzike, postala sam zaljubljenik u rok žanr, samim tim i probudila svoje afinitete ka ovoj vrsti zvuka. “Ona te ne voli” je samo uvod u ono što slijedi, a to je svakako snimanje novih pjesama i spotova te, kao kruna svega, izdavanje albuma prvijenca", kazala je Janković.

Ona vjeruje da je ulaskom u bend donijela novi duh i energiju koju Jesenjin želi da prezentuje kroz ovu pjesmu i spot.

"Cilj je da se približimo nešto mlađoj publici, koja bi trebalo da se pronađe u ovoj pjesmi. Borba dvije djevojke za naklonost istog muškarca česta je kod mladih, naročito među tinejdžerkama. Moram reći da moja rivalka iz spota Anja Nikolić to baš i nije u stvarnom životu, već drugarica i koleginica iz hora. Dugujem joj ogromnu zahvalnost zato što je pristala da glumi u spotu. Sve u svemu, dokazali smo da se uz dobru organizaciju, želju i volju, kao i podršku porodice i prijatelja mogu napraviti dobre stvari, kao što je u našem slučaju pjesma “Ona te ne voli” i njen spot", rekla je Janković.

Njena koleginica Svetlana Kalezić Radonjić, koja u spotu ima kratku ali upečatljivu ulogu, smatra da će nova energija privući i nove fanove benda. Ona se ubrzo vraća studijskom radu i probama sa Jesenjinom.

"Nakon pauze od godinu i po stekli su se uslovi za moj povratak muzici. Radujem se nastavku sjajnih projekata u proširenom sastavu! Rekla bih da smo spremni da produžimo gdje smo stali, otkrivajući pritom i drugačije staze koje će naš muzički izraz obogatiti kreiranjem “novog u poznatom", kazala je Svetlana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније