Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

21. 01. 2017. 14:37   >>  14:13 2

SKROMNO OBILJEŽENA

Druga godišnjica smrti Kemala Montena

Samo nekoliko ljudi odalo je danas počast i položilo vijence povodom druge godišnjice smrti jednog od najboljih pjevača i kantautora bivše Jugoslavije, Kemala Montena.

Predstavnici Grada Sarajeva i Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca AMUS posjetili su danas Kemalov grob, gdje mu je, na drugu godišnjicu smrti, odala počast. Prisutni su se složili da se Sarajevo ovog velikog čovjeka trebalo prisjetiti na dostojanstveniji način.

Ispred Grada Sarajeva, vijenac je položio Nedžad Fazlija, koji je novinarima kazao da je druga godišnjica smrti Montena mogla biti obilježan na bolji način.

"Ili nijesu dovoljno informisani građani i predstavnici vlasti, oni koji bi trebali danas biti ovdje da obilježe sjećanje na velikog Sarajliju, možda legendu, ne samo Sarajeva nego i kompletne regije", istakao je Fazlija.

Mišljenja je da je Monteno zaslužio da se "u većem broju sjetimo njegovih djela i onoga što je on činio za promociju Sarajeva i BiH".

Vijenac su položili i predstavnici Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca AMUS sa generalnom direktoricom Lejlom Trnčić na čelu.

"Jako nam je žao što smo izgubili velikog kompozitora i nadam se da će mu se u narednom periodu ovaj grad i BiH odužiti bolje i kvalitetnije nego što je to sada. Mislim da smo svi mogli učiniti mnogo više", pojasnila je Trnčić, misleći pri tom na dostojanstvenije obilježavanje godišnjice njegove smrti.

Kako je kazala, Monteno je simbol grada Sarajeva, ali i šireg područja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније