Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta [ Objavila R.B. ]

09. 01. 2017. 23:40 >> 23:21

OD 12. MAJA

U2 najavio novu turneju

Legendarna irska muzička grupa U2 najavila je na svom Tviter nalogu novu turneju kojom će obilježiti 30. godišnjicu izdavanja albuma "The Joshua tree".

Turneja po Evropi i Americi počeće 12. maja, a među pratećim bendovima naći će se i "Mumford & Sons", "OneRepublic", "Lumineers" i "High Flying Birds". 

Na 25 koncerata grupa će svirati sve pjesme sa albuma koji je po mišljenju kritičara lansirao U2 među najveće zvijezde svjetske muzike. 

Objavljen 1987.godine, na albumu "The Joshua tree" nalaze se hitovi poput "Where the Streets Have No Name" i "With or Without You", a prodat je u preko 25 miliona kopija.

Osim ovih hitova, publika će po prvi put čuti i pjesme za koje često nije bilo mjesta na koncertima U2-a, pa će tako numera "Red Hill Mining Town" po prvi put biti izvedena uživo.

Pjevač grupe, Bono Voks, rekao da je nedavno preslušao album i da mu zvuči kao opera. 

"Neke od ovih pjesama sam često pjevao, ali nikada ih nijesam otpjevao sve. Spreman sam za to i ukoliko je i naša publika onoliko uzbuđena koliko smo i mi...biće to fantastična noć", rekao je Bono.

Tokom ove godine U2 planira i da obajvio novi album, pod nazivom "Songs of Experience".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније