Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

07. 06. 2013. 18:48 >> 18:50

PRVIJENAC

VIDEO: Pola vijeka od prvog singla Stonsa

Prije tačno 50 godina, 7. juna 1963. slavni „The Rolling Stones“ objavili su svoj prvi singl – „Come On“, obradu hita Čaka Berija koji je pjesmu napisao dvije godine ranije.

Stonsi su na početku karijere dugo odbijali da "Come On" sviraju na koncertima, a njihov izdavač „Decca“ samo jednim oglasom reklamirao je ovo izdanje. Zahvaljući vjernim fanovima i fan-klubu, singl je došao do 21. mjesta britanske TOP liste.

Stonsi su godišnjicu prvog singla obilježili na koncertu u Torontu, iako je on bio 6. juna, dan ranije u odnosu na jubilej.

„Sjutra je dan kada je „Come On“ krenuo u život prije 50 godina. Nisam siguran da se sjećam svih riječi“, rekao je Mik Džeger dok je najavljivao pjesmu.

Ovo je bio zaista poseban poklon za fanove - tokom karijere, „The Rolling Stones“ su „Come On“ izveli na koncertima samo 8 puta.

Legendarni gitarista benda Kit Ričards u svojoj aubotiografiji „Život“ priznao da je za prvi singl namjerno odabrana pesma sa „komercijalnim potencijalom“, iako „Come On“ nije bila dio njihovog tadašnjeg repertoara, niti je imala previše veze s onim što su tada radili, a to je bio klasični bluz.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније