Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: F.R.

27. 06. 2016. 16:07   >>  15:55 1

GOST SEA DANCE-A

Stereo MC's: Muzika vas pročišćava

Ekskluzivno za Radio 98 govorio je Rob Birč, frontmen grupe Stereo MC's, koja nastupa na Sea dance festivalu 15. jula.

Jedva čekamo da Vas cujemo na plaži Jaz u julu, da li ce Vam to biti prva posjeta Crnoj Gori i šta ste čuli o našoj zemlji?

Mislim da smo čak jednom bili u vašoj zemlji. Ono što znam o Crnoj Gori jeste da je predivna, dio je Balkana, znam samo neke osnovne podatke koje sam našao na internetu. Ono što sam saznao jeste da je Crna Gora jedna od najljepših zemalja u okruženju.

Većina ljudi Vas zna kao autore pjesme 'Connected', ali to je samo jedan od albuma koji je Stereo MC's objavio. Kako doživljavate muziku koju ste stvorili do sada?

Donekle gledam na to kao priču koja se ne završava. Mislim da je jako važno da ne zaboravim odakle sam došao, osjećaj koji sam imao kao mladić dok sam stvarao muziku i kada nastupam pred publikom. Trenutno, ono što želimo da uradimo kao grupa je da se vratimo našim korijenima - a to je andergraund muzika, tako smo i počeli, kao andergraund dens grupa, i eksperimentišemo sa muzikom.

Šta za Vas predstavlja najveće uživanje u poslu?

Ima dosta momenata u kojima uživam, najviše kada nastupamo ispred publike, volim taj osjećaj interakcije sa ljudima, transfer energije, kada publika želi da bude dio muzike. Takođe, inspiracija kada slušam muziku i pišem tekstove, kada imam dobru ideju. Nešto predivno jednostavno prođe kroz vas, muzika vas pročišćava.

Koja najluđa stvar Vam se desila na nastupima?

Uvijek je ludo jer zapravo nikada ne znate šta će se desiti kada svirate uživo. Padao sam sa bine, činio razne lude stvari koje nijesu predviđene. Znate, najluđe stvari se dešavaju kada ne planirate. Nekada je ludo kada napravite grešku, pa onda morate da osmislite kako da je ispravite a da izgleda spontano.

Šta da očekujemo od Stereo MC's u budućnosti?

Trenutno snimamo materijal sa Paranom, DJ-em iz Berlina, mladim andergraund tehno muzičarem. Planiramo da objavimo novo izdanje, na kojem sarađujemo sa Kalimom, ostalo je još nekoliko pjesama da doradimo do kraja godine.

Milica Đurović, Radio 98

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније