Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila: D.Ž.

24. 06. 2016. 10:11 >> 10:23

NOVA IMENA

Bedem fest: Stižu Škrtice, Bitipatibi...

Grupa Škrtice prvi put će nastupiti u Crnoj Gori. Na Bedem Festu će se tako ponovo naći Zoran Kostić Cane, ali ovog puta društvo na bini će mu praviti ritam sekcija „Straight Mickey’n’The Boyz-a“, Danilo Luković (bubnjevi) i Boško Mijušković (bas), a za gitarama Vladimir Kolarić (Veliki prezir) i Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila, Veliki prezir).

Na 7.Bedem Festu „Vjeruj!“, prvi put u Crnoj Gori nastupiće i vranjanski bend Nežni Dalibor. Jedni su od predstavnika tzv. Nove srpske scene. Krajem prošle godine su objavili prvi singl, koji najavljuje istoimeni album, četvrti po redu, „U slojevima“. Produkciju na albumu potpisuje Caspar Wijnberg (The Saints) dok je mastering rađen u Da Goose Music Studio u Holandiji. Singlom „U slojevima“ Nežni Dalibor je zatresao scenu i skrenuo pažnju na važne stvari i stanja, koja zanemarujemo. Uslijedili su podjednako kritički i iskreni singlovi „Vikendima“ i „Prvomajska“. Kompletan album se uskoro očekuje.

Prvi nastup u Crnoj Gori imaće i alternativni beogradski sastav Bitipatibi. Bend je nastao 2009.godine i iza sebe ima album „Lešnici divlji“. Bitipatibi često je pravio pauze u radu i kroz njega je prošlo dosta muzičara, koji su se mijenjali u postavci, dok konstantu čini frontmenka Una Gašić, za klavijaturama i vokalom, koji čini ovaj bend onim što jeste. Bend je ponovo aktivan, kako koncertno, tako i studijski, objavivši nedavno par novih pjesama.

Završen je treći demo festival, s kojim sarađuje Bedem Fest, a prvi televizijski demo rok festival u Srbiji, Bunt Rok Festival na RTS-u. Treće mjesto je pripalo sastavu iz Beograda, Irvas, na drugo je dospio bend iz Zrenjanina, Empathy Soul Project, a prvo mjesto je osvojio beogradski sastav Degeneza, koji će zajedno s drugoplasiranim bendom nastupiti na 7. Bedem Festu „Vjeruj!“.

Bitipatibi, Nežni Dalibor, Škrtice, „Empathy Soul Project“, Degeneza, „Tight Grips“, „From Another Mather“, S vremena na vreme, Laka, Frenkie, Šank, Drugi način, E-play, Kralj Čačka, Aerodrom, imena su koja obećavaju nesvakidašnje rokenrol iskustvo na ovogodišnjem Bedemu, ali kako navode iz organizacije, tu se lista iznenađenja ne završava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније