Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

04. 06. 2016. 13:51 >> 13:51

VUJANOVIĆ S MUZIČARIMA

Džez je danas okrenut Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju, delegacije Made in New York Jazz Festivala, Montenegro 2016. Vujanović je iskazao zadovoljstvo što je grupa najprestižnijih džez muzičara svijeta u Crnoj Gori.

 

"Koristim ovu priliku da vam uputim više zahvalnosti. Prije svega, da vam se zahvalim što ste u vremenu vašeg boravka učinili Crnu Goru centrom svijeta u džez muzici. Danas je cijeli svijet okrenut Crnoj Gori i džez muzičari i brojni poštovaoci džeza. Ponosni smo što ovako predstavljamo Crnu Goru i za to ste zaslužni vi", rekao je Vujanović.

On je rekao da je Crna Gora veoma zahvalna da su prvi koncerti izvan SAD-a upravo posvećeni Crnoj Gori i obožavaocima džeza u našoj zemlji.

"Mislim da taj prvi vaš dolazak obavezuje na naredne dolaske i mi se radujemo svakoj vašoj odluci da budete ponovo sa nama. Naravno zahvalnost našem prijatelju Vladu Marašu koji je kroz druženje sa vama omogućio da budete ovdje i koji će siguran sam biti sjajan domaćin vašeg boravka", rekao je Vujanović.

Posebna zahvalnost je što su došli u vrijeme proslave decenije nezavisnosti.

"Deset godina je kratko za postojanje jedne države, ali ovdje je država postojala već hiljadu godina. Imala svoje četiri dinastije i kroz te četiri dinastije više puta osvajala i branila svoju državu i slobodu. Veoma mi je drago da ćete biti na Cetinju i da ćete upoznati dugu i bogatu istoriju Crne Gore. Crna Gora je svoje međunarodno priznanje formalno prvi put dobila 1878. godine  na Berlinskom kongresu. Ovdje smo nakon toga imali brojne ambasade uglednih evropskih država, a SAD su imale svoju diplomatsku kancalariju u jednom hotelu koji je bio preko puta ove rezidencije. U tom jedinom gradskom hotelu iz tog perioda oni su imali elitnu diplomatsku poziciju. Nažalost taj hotel je srušen u jednom velikom zemljotresu 1979. godine. Pošto je pripadao istorijskoj arhitekturi Cetinja mi smo odlučili da ga obnovimo, i tu ćemo obnoviti taj prostor gdje je bila tadašnja Američka ambasada", rekao je on.

Osnivač  Made in New York Jazz Festivala Mikhael Brovkine, se zahvalio Vujanoviću i izrazio zadovoljstvo njihovim boravkom u Crnoj Gori.

"Iznenađeni smo prijatno i oduševljeni vašim gostoprinstvom i ljepotama vaše zamlje i postaraćemo se svakako da više ljudi čuje za Crnu Goru i posjeti Crnu Goru", rekao je Brovkine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније