Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

onogost.me

30. 05. 2016. 12:43 >> 14:28

SVJETSKO IME NA KRUPCU

Manu Chao stiže na Lake Fest

Lake Fest od ove godine definitivno postaje svjetski rok festival. Na šesti Lake Fest stiže neponovljivi Manu Chao La Ventura.

Na današnjoj konferenciji za medije, direktor Lake fest-a Peđa Zečević, najavio je saradnju sa Sea Dance festivalom.

"Nastup Manu Chao, predstavlja početak jedne dobre saradnje Sea Dance festivala sa Lake fest-om, koja će sasvim sigurno rezultirati sjajnim koncertom istinskog umjetnika i našeg dragog prijatelja. Sea Dance je u prethodne dvije godine etablirao kako Budvu tako i Crnu Goru kao turističku destinaciju sa vrhunskom festivalskom ponudom. Naša želja ujedno je da u narednom periodu kroz razvoj saradnje sa Lake festivalom, ali i sa ostalim festivalima pozicioniramo Crnu Goru kao jednu od vodećih festivalskih turističkih destinacija i ponudu visoko kvalitetnih zabavnih sadržaja dodatno unaprijedimo i obogatimo", kazala je na koferenciji Marija Vujović, PR Sea Dance festivala.

Manu Chao ili José-Manuel Thomas Arthur Chao iza sebe ima veoma bogatu muzičku karijeru.Njegove početke obilježio je uticaj britanske pank i rok scene, posebno bendova kao što su The Clash, The Jam i Dr. Feelgood. Svoju prvu grupu Hot Pants osnovao je 1980. godine, a legendarna Mano Negra nastala je 1987. Bend je postao svjetski popularan, posebno u Južnoj Americi i Evropi. Muzičko šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se nevjerojatnom lakoćom. 

Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja samostalnu karijeru i niže samo uspjehe. Svoje pjesme izvodi na francuskom, španskom, engleskom i italijanskom, a često kombinuje nekoliko jezika u jednoj pjesmi.

Milioni prodatih albuma, muzičke nagrade, odličnosaradnja s umjetnicima, neodoljiva mješavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem svijeta kroz muziku postali su njegovi zaštitni znakovi. Manu Chao La Ventura sinonim je za odličan provod.Ovogodišnje izdanje festivala trajaće četiri dana, od 11. do 14. avgusta.

Kako navode organizatori, Lake Fest 2016 je pripremio mnoga iznenađenja, a zadržao je želju da svake godine ispuni očekivanja publike.

"Prvo veče festivala biće posvećeno proslavi obnove desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore i ulaz će biti besplatan za sve posjetioce, koje će zabavljati Bajaga, Rambo Amadeus i mnogi drugi", rekao je Peđa Zečević, direktor festivala.

Cijene ulaznica će ostati iste kao prethodne godine, tako da će cijena jednodnevne ulaznice biti 10 eura, dok je cijena paket karte festivala 25 eura.

Kao i prethodnih godina, i ove će biti organizovan kamp, gdje će se nalaziti i mala bina.Generalni sponzori Lake Fest-a su Elektroprivreda Crne Gore, Pivara “Trebjesa” Nikšić, Opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.

Pozicioniran kao jedan od najvećih muzičkih festivala u regionu sa posebnim kulturološkim pečatom, Lake Fest je dao doprinos povećanom interesovanju inostranih gostiju za prisustvo na festivalu, ali i pojačanom interesovanju za grad Nikšić i uopšte Crnu Goru.

Tokom pet godina postojanja Lake Fest je ugostio Laibach, Guano Apes, Riblju čorbu, Babe, Orthodox Celts-e, Bjesove, Gobilne, Elemental, Dubiozu kolektiv i mnoge druge izvođače.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније