Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Rozaje today ]

26. 02. 2016. 14:19 >> 21:30

DJEČJI FESTIVAL

Večeras počinje "Zlatna pahulja"

U Rožajama večeras u 19 časova počinje 23. Međunarodni festival dječje pjesme "Zlatna pahulja", na kojem će nastupiti crnogorski mališani i njihovi vršnjaci iz 11 evropskih zemalja.

Grad pod Hajlom u naredna dva dana biće mjesto druženja mališana na festivalu, po kojem je Rožaje prepoznatljivo duže od dvije decenije.

U okviru nacionalne večeri nastupiće 17 izvođača iz Crne Gore, a drugo festivalsko veče predviđeno je za izvedbe učesnika iz inostranstva, kao i troje nagrađenih solista na crnogorskoj večeri.

Soliste će pratiti dječiji hor Centra za kulturu i plesne grupe "Pahulja" iz Rožaja i "Belisima" iz Tivta. Idejni tvorac scene koja je urađena kao svemirski brod je akademski slikar Aldemar Ibrahimović, a za njenu izradu bio je zadužen Stanislav Nikićević.  

Na prvoj večeri predviđene su po tri nagrade za kompoziciju i za najbolje izvođače, nagrada za najbolji aranžman kao i nagrada za najbolji tekst koja nosi ime "Dragan Radulović".

Na čelu petočlanog žirija biće proslavljeni bubnjar Dragoljub Đuričić. Voditelj festivala i tvorac scenarija je Dejan Đonović, a pomagaće mu Amina Agović i Elmedina Demić.

Veče će otvoriti Anja Jestrović iz Podgorice koja će otpjevati pjesmu "Sportske staze" Dragana Radulovića, za koju je muziku uradila Ana Klepić a aranžman Saša Gajić.

Na Internacionalnoj večeri nastupiće predstavnici Srbije, Hrvatske, BIH, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Francuske, Slovenije, Litvanije i Kosova.

Generalni pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i Opština Rožaje, a medijski sponzor je Radio Televizija Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније