Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

rtcg.me

28. 12. 2015. 19:26 >> 22:55
1

USPJEH NA "DOMAĆICI"

"Highway": Prvo mjesto kruna minulog rada

Podgorički bend "Highway" sa pjesmom "Sam" ove nedjelje zauzeo je prvo mjesto na top listi "Domaćica" regionalnog MTV-a. Taj uspjeh članovi benda su shvatili kao krunu svog rada u posljednjem periodu i truda koji su uložili u tu pjesmu i spot.

Podgorički pop rok sastav našao se na listi od 20 najboljih pjesama najpopularnijeg regionalnog muzičkog programa - MTV Adria prije tri sedmice, i od tada uz pomoć glasova publike napreduju svakih sedam dana, što potvrđuje da se regionu sviđa njihov prvi spot i pjesma "Sam".

U 2016. godinu ući će kao izvođači sa najviše glasova publike iz cijele regije.

Podgoričani, koje su prošle nedjelje bili na trećem mjestu, otkrili su za internet stranicu regionalnog MTV-a da su bili iznenađeni kada su saznali da su na vrhu liste.

"Obično, "Domaćicu" svakog vikenda gledamo kod kuće i pratimo koje su to nove pjesme ušle na listu, kao i kako se rangiraju ove postojeće. Tako je bilo i ovog puta, samo što nas je dočekalo prijatno iznenađenje na kraju emisije kad smo vidjeli da smo prvi. Iskreno, nijesmo se nadali i velika nam je čast što se nalazimo na vrhu MTV liste", kazali su članovi benda, Luka Vojvodić, Petar Tošić i Marko Pešić.

"Prvo smo se čuli između sebe, a zatim javili prijateljima i podijelili ovu informaciju na našoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku. Ovo smo shvatili kao neku krunu našeg minulog rada i truda koji smo uložili u ovu pjesmu i spot", dodali su.

Tročlani bend je zadovoljan što se nalazi među velikim imenima regionalne muzičke scene i momci s poštovanjem ističu da im ne bi smetalo da ih niko od njih smijeni na vrhu.

"Na postojećoj listi se nalazi nekoliko velikih imena regionalne muzičke scene, tako da nam ne bi smetalo niko od njih da nas smijeni. Nama je cilj samo što duže da se zadržimo na listi ne opterećijući se previše oko mjesta. Ako bi nekoga izdvajali to bi bili Rundek, Van Gogh i Dubioza Kolektiv", rekli su članovi benda "Highway".

Luka, Petar i Marko su takođe otkrili šta se, osim domaćih izvođača i bendova, nalazi na njihovoj plejlisti.

"Ovih dana slušamo sve i svašta, kako od domaće, pa tako i do strane muzičke scene. Jako nam se dopao projekat gdje su domaći muzičari pjevali pesme od svojih kolega tako da preslušavamo njihove obrade, a nešto što je stalno na našoj plejlisti su 'Arctic Monkeys', 'Depeche Mode', EKV...", kazali su predstavnici Crne Gore na narednom Eurosongu, koji će se održati u Švedskoj.

Podsjetimo, "Sam" je druga autorska pjesma mladog benda iz Podgorice. Tekst i muziku pisao je gitarista grupe Luka Vojvodić, a aranžman Srđan Sekulović iz Zagreba. Spot, njihov prvi, sniman je u Lipskoj pećini, u režiji Branislava Milatovića.

Drugi crnogorski bend koji se nalazi na popularnoj "Domaćici", "The books of knjige", sa numerom "Nasmijan i zdrav", ove nedjelje je "pao" za četiri mjesta - do juče su Cetinjani bili drugi, a sada zauzimaju šesto mjesto.

Za "Highway" i "The books of knjige" možete glasati OVDJE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније