Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

05. 02. 2013. 22:14 >> 22:15

ZA VEĆU ZASTUPLJENOST

Lobi elektronske muzike

Vodeći svjetski di džejevi, muzičari, menadžeri i festivalski promoteri osnovali su prvu lobističku grupu, posvećenu zastupanju interesa izvođača elektronske muzike.

Udruženje za elektronsku muziku (AFEM) je neprofitna organizacija čiji je cilj da zastupa sve koji se bave elektronskom muzikom i da prezentuje ovu vrstu muzike u formi muzičkog žanra, prenio je Indipendent.

Cilj novoosnovane grupe biće ravnopravna zastupljenost elektronskih kategorija na dodjelam muzičkih nagrada i osporavanje mišljenja da su dens festivali nebezbjedni. Već se ulažu napori da se ovogodišnja dodjela Gremija za najbolji dence akt uključi u program ove manifestacije, a zalaže se i za povratak slične titule na dodjeli Brit nagrada, koja je ukinuta 2005. godine.

Na hipotetičko pitanje da li bi omogućio članstvo rok grupi koja u svojoj muzici koristi elektro motive, on odgovara: “Teško je definisati elektronsku muziku. Nadam se da ćemo razviti široku mrežu i želim da budemo otvoreni prema svima, ako bude slučajeva tog tipa”.

AFEM će uskoro otvoriti kancelariju u SAD-u i Britaniji. Savjetnik u odboru biće i menadžer „Swedish House Mafia“-e, glavni čovjek Sonija za elektronsku muziku i čelnik „Beatport“-a, najvećeg prodajnog onlajn servisa za di džejeve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније