Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

03. 05. 2013. 08:46 >> 08:46

GITARISTA SLEJERA

Preminuo Džef Haneman

Džef Haneman, gitarista i jedan od osnivača kultnog metal benda "Slejer", preminuo u 49. godini života, usljed otkazivanja jetre, u bolnici u Južnoj KAliforniji.

 

"Sa velikim bolom, želimo da vas obavijestimo da je naš brat i prijatelj iz benda, Džef Haneman, umro oko 11 sati prije podne, blizu njegove kuće u južnoj Kaliforniji. Džef se nalazio u lokalnoj bolnici kada mu je otkazala jetra", napisano je na Fejsbuku.

Vijest o odlasku ovog velikana, potresla je mnoge, kako fanove tako i brojne muzičare.

Haneman je “napustio” bend 2011.  kada mu je otkrivena nekroza tkiva, koja se toliko brzo širila, da su djelovi kože, bukvalno, počeli da mu otpadaju. Doktori su tada govorili da podsjeća na ugriz pauka. Za sada nije poznato da li je ova bolest imala uticaja na otkazivanje njegove jetre.

Njega je u februaru te godine zamijenio gitarista grupe “Exodus”, Geri Holt, a članovi "Slejera" bili su optimisti kada je povratak Džefa u bend bio u pitanju. Basista i vokal grupe, Tom Araja, svojevremeno je izjavio da je Džef dobro i da radi na uvježbavanju svojih sviračkih sposobnosti. Na žalost, do toga nije došlo.

Bend "Slejer" formiran je 1981. Svoj debi album “Reign of blood”  objavili su 1986. za veliku izdavačku kuću. Na albumu su se nalazili i hitovi poput “Raining blood” i “Angel of death”.

"Slejer" je prije nekoliko godina nastupao na festivalu "Egzit" u Novom Sadu, a narednog mjeseca, tačnije 25 juna, bend bi trebalo da održi kocert u beogradskoj Areni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније