Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

14. 08. 2015. 12:01 >> 11:51

AUKCIJA U MEMFISU

Elvisov privezak prodat za 32.000 dolara

Zlatni privezak sa dijamantima, koji je Elvis Prisli poklonio muzičaru Semi Dejvis Džunioru, jedan je od 160 autentičnih artefakata koji su prodati sinoć na aukciji na imanju "Grejslend" u Memfisu.

Privezak je prodat za 32.000 dolara, a među prodatim predmetima su lični pištolj, za koji je ponuđeno 96.000 dolara, i majica koju je Prisli nosio, a koja je prodata za 32.500 dolara.

Prsten od četrnaestokaratnog zlata, koji je Prisli poklonio svom obožavatelju nakon koncerta kod jezera Taho u maju 1973. godine, prodat je za 32.000 dolara, dok je kolekcija njegovih prvih pet singlova prodata za 3.375 dolara.

Direktorka aukcijskih prodaja u Grejslendu Lora Piket rekla je da su svi ponuđeni predmeti bili u vlasništvu kolekcionara.

Aukcija je prvobitno obuhvatala ponudu od 174 artefakata, međutim, kako je Piketova rekla, 14 predmeta je povučeno zbog "preispitivanja".

Ona je kazala da postoji mogućnost da povučeni predmeti, među kojima je kombinezon "Starburst" koji je Prisli nosio na koncertima u Las Vegasu, budu ponuđeni na narednoj aukciji.

Prethodne dvije aukcije organizovane su na dan rođenja legendarnog američkog muzičara i tokom prošlogodišnje "Elvisove nedelje".

Elvis Prisli je umro 16. avgusta 1977, kada je imao 42 godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније