Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

[ T.G. ]

15. 05. 2022. 15:56 >> 15:55
9

EVROVIZIJSKI TIM RTCG UKAZAO

Tražimo pojašnjenje od EBU, glasanje proteklo u redovnoj proceduri

Nakon informacije obavljene na sajtu Eurosonga, da je na drugoj polufinalnoj večeri Pjesme Evrovizije 2022. osporeno glasanje žirija u šest zemalja, želimo da obavijestimo javnost da smo ovlašćenim predstavnicima Evropske radiodifuzne unije (EBU) uputili zahtjev za pojašnjenje, navodi se u saopštenju Evrovizijskog tima RTCG.

Oni su naveli da je glasanje u studiju RTCG proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od strane EBU, te da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti i očekuju detaljan odgovor na to pitanje.

"Kad je riječ o finalnoj večeri, kao sto je publika mogla da primijeti u direktnom televizijskom prenosu, glasovi su saopšteni javno i ukus našeg žirija u najvećem dijelu poklopio sa rasporedom zemalja na konačnoj tabeli", navode u saopštenju. 

Iz Evrovizijskog tima RTCG ističu da će o svim informacijama koje na ovu temu dobiju od organizatora Eurosonga 2022, javnost obavijestiti u najkraćem roku.

Podsjetimo, prema saopštenju na sajtu EBU, partner Evropske radiodifuzne unije koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije ukazao je da su u rezultatima šest zemalja u kojima je i Crna Gora identifikovani "određeni neregularni obrasci glasanja“.

"EBU izuzetno ozbiljno shvata sve moguće pokušaje da se manipuliše glasanjem na Pjesmi Evrovizije i ima pravo da ukloni takve glasove u skladu sa Zvaničnim uputstvima za glasanje, bez obzira na to da li će takvi glasovi vjerovatno uticati na rezultate i/ili ishod glasanja", zaključuje se u saopštenje organizatora Evrovizije.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније