Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

22. 04. 2013. 11:08 >> 11:09
1

MUZIČKA KOMEDIJA

„Tamo i nazad“ sjutra u KIC-u

Sjutra će, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”, biti izvedena komedija „Tamo i nazad“, po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Juga Radivojevića.

U muzičkoj komediji „Tamo i nazad”, od producenata predstave "Pevaj brate", igraju glumci Andrija Milošević i Marinko Madžgalj, uz muziku i songove Saše Miloševića Mareta.

Miloševićev lik Peđa je građevinski inženjer bez stalnog zaposlenja, boem koji je upravo odlučio da se skrasi i oženi. Madžgalj igra Mikija, akademskog muzičara koji svira sve čega se dohvati, oženjen je svojom prvom ljubavlju, posvećen njoj i sinu.

Mikija i Peđu zatičemo u nedefinisanom prostoru, zbunjenene i dezorjentisane, ošamućene. Ubrzo njih dvojica, a i mi sa njima, saznajemo da je Peđa pogrešno odreagovao u krivini i da se auto obrušilo na dno rijeke. Saznajemo da su Miki i Peđa mrtvi, samo što se njih dvojica još ne mire sa tom činjenicom. Ono što im je jasno da je ispred njih nekakav put, ili stepenište, na čijem je kraju plavo svijetlo. To je ono svijetlo o kome se priča u „postmortem” iskustvima, svijetlo koje prođu oni koji umru, a oni preživjeli ga imaju u ostacima sjećanja. Miki i Peđa shvataju da ne mogu da se vrate tamo gdje su bili, u život, ali da im nešto brani da odu prema svijetlu. Ni živi ni mrtvi. Muzičari, da ne bi ostali između života i smrti, odlučuju da pretresu svoje živote, da „očiste dušu“, ne bi li tako uspjeli ili da se izbave ili da konačno umru. 
 
Kreće duhovita i gorka rekapitulacija njihovih života, situacija u kojima su bili. To su situacije prelomne za naše prostore poslednjih tridesetak godina. Miki i Peđa su na svojoj koži iskusili i „bel epok“, i promjene i ratove i tranziciju... Svirali su svima, a ostali svoji i ničiji. Sjećanja sežu do djetinjstva i zajedničkog odrastanja... Skidajući dio po dio svojih životnih tajni, stvari o kojima nikada nisu pričali, od politike do privatnosti, naši junaci napreduju ka plavom svijetlu i konačnom kraju. Ali, voljom "više sile" taj neminovni kraj moraće da pričeka. Do tog kraja dvojica ortaka će se još smijati, tugovati i pjevati, baš kao i mi dok pratimo njihovu umalo smrtnu, a u suštini životnu priču koja se tiče svih nas.

Predstava počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je osam eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније