Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 07. 2015. 09:12 >> 09:03

SJUTRA VEČE

"Guitaneon duo" ispred Gradske biblioteke

U okviru Podgoričkog ljeta 2015, na platou ispred Gradske biblioteke, sjutra veče, s početkom u 21 sat, biće održan koncert "Guitaneon duo", koji čine Aleksandar Nikolić (bandoneon) i Zoran Anić (gitara).

 

Program sa kojim će se premijerno predstaviti podgoričkoj publici sačinjen je od kompozitora tradicionalnog tanga, tanga nuevo-a, brazilskih kompozitora i autorskih djela koja su mješavina etno i tango zvuka.

Ova dva vrhunska umjetnika, sa bogatim svjetskim koncertnim karijerama, sastali su se davne 2002. godine izvodeći premijerno u Beogradu, koncert za bandoneon, gitaru i gudački orkestar, Astor Piazzolle.

Otkrivajući sav raskoš zvuka ova dva plemenita instrumenta, pomalo melanholična, a opet puna životne energije, neprestano su istraživali, svako u svom domenu, da bi se nakon tog istaživačkog puta, ponovo sreli i osnovali spektakularni Guitaneon duo.

Od tada, to umjetničko muzičko putovanje neprekidno traje od Srbije do Latinske Amerike i nazad, praveći nove fuzije balkanskog i latino-američkog melosa.

Ulaz će biti slobodan za posjetioce.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније