Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 06. 2015. 18:17 >> 11:04

"POVRATAK U ALEKSANDRIJU"

Promocija knjige Miraša Martinovića u utorak

Promocija knjige „Povratak u Aleksandriju“ autora Miraša Martinovića biće održana u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2015” u utorak, 23.juna, u Muzičkoj kapeli na Kruševcu, s početkom u 21 sat.

O knjizi će govoriti Nela Savković-Vukčević, Aleksandra Vuković i autor.

Miraš Martinović je crnogorski pisac rođen 1952. u selu Kralje kod Andrijevice. Ono što ga čini prepoznatljivim na širem regionalnom području su antičke teme i zaboravljeni pejzaži Crne Gore, kojima su posvećeni njegovi romani i knjige poezije. Član je Crnogorskog PEN-a i Matice crnogorske. Dobitnik je Oktobarske nagrade Herceg Novog, grada u kome živi i radi. U literaturu je ušao knjigom poezije „Mit o trešnji“ (1974) za koju je dobio književnu nagradu Lazar Vučković. Djela su mu prevedena na italijanski, turski, albanski i hebrejski jezik.

Riječ je o jednoj od najkompleksnijih knjiga autora Miraša Martinovića. Čine je pedeset i jedna priča, koje tematski, vremenski i prostorno, obuhvataju širok dijapazon tema, vremena, ličnosti, mjesta i događaja, mitskih i istorijski poznatih, ali sa posve novim pristupom i književnim postupkom. Knjiga donosi biografije poznatih ljudi pretvorene u fikcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније