Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 04. 2013. 09:34 >> 09:35

NOVA GENERACIJA

"Žabar" u Skoplju

Kraljevsko pozorište sjutra u 20 sati, gostuje u Skoplju u "Makedonskom naroden teatru", sa predstavom „Žabar“, po tekstu R. V. Fasbindera. Predstavu potpisuju Lidija Dedović i Petra Veber, u podjeli čitave klase profesora Branislava Mićunovića.

Djelo “Žabar” je jedno od prvih ostvarenja genijalnog Fasbindera i za njega je predstavljalo odskočnu dasku u daljem radu. Fasbinerov tekst, iako napisan šezdesetih, baza je za suočavanja sa brutalnostima, lažima, konstrukcijama i fobijama savremenog društva i njegovih mladih zaboravljenih običnih ljudi, delikvenata koji su izgubili svoje kompase, ali i dalje znaju gdje su prave strane njihovih malih svijetova, samo teško da ih mogu naći u zamračenom skladištu današnjice.

U predstavi igra mlada, nova, hrabra i talentovana generacija crnogorskih glumaca koja zaista obećava.

Režija: Lidija Dedović i Petra Veber.

Asistenti: Studenti druge godine režije FDU sa Cetinja, Mirjana Medojević i Mirko Radonjić.

Uloge: Miloš Pejović- Jorgos, Jovan Krivokapić- Erih, Petar Novaković- Paul, Bojana Malinovska- Gunda, Karmen Bardak- Mari, Ana Vučković- Helga, Momčilo Otašević- Franc, Aleksandar Radulović - Brundo,  Gorana Markovic- Ingrid, Gordana Mićunović- Elizabeta, Nebojša Nenezić- muzičar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније