Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 04. 2015. 14:36 >> 14:43
3

ĐUROVIĆ O PROJEKTU

Vrijeme kada su Crnogorci bili bolji od sebe

Vrijeme je da se u filmu počnemo baviti vremenom koje svi zaboravljamo, vremenom u kome su Crnogorci bili bolji od drugih i bolji od sebe, kazao je naš reditelj Draško Đurović uoči snimanja crnogorskog filmskog ostvarenja "Berlin 1878 - Kamen pun krvi".

Ekipa filma "Berlin 1878 - Kamen pun krvi" ovih dana započeće u Berlinu razgledanje lokacija za snimanje ovog novog crnogorskog filmskog ostvarenja. Režiser filma koji će se raditi u produkcije Max filma biće nas reditelj Draško Đurović. 

Film se zasniva na priči o zasijedanju evropskih političara u Berlinu 1878. u palati Radzvil gdje se odlučivala sudbina Evrope tih dana. Na tom skupu je Crna Gora priznata kao država.

Po riječima Draška Đurovića u ovom složenom filmskom projektu pored domaćih biće angažovani i glumci iz Njemačke, Rusije kao i dvije holivudske zvijezde, te jedna regionalna sportska zvijezda.

Film će se osim u Njemačkoj snimati na Cetinju i Kotoru u okviru 60 snimajućih dana.

"Vrijeme je da se u filmu počnemo baviti vremenom koje svi zaboravljamo, vremenom u kome su Crnogorci bili bolji od drugih i bolji od sebe. To je film o vremenu o kojem starije generacije nemaju snage da pričaju, a mlade to ne interesuje i zato hoćemo da to vrijeme stavimo na platno kako bi ostalo za sva vremena", rekao nam je Đurović pred odlazak.

S.V.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније