Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 04. 2013. 22:35 >> 22:35

PREDSTAVE ZA DJECU

Nastavlja se program „Prijestonica najmlađima“

Program „Prijestonica najmlađima“, koji zajedno realizuju Prijestonica Cetinje, Gradsko pozorište iz Podgorice i Kraljevsko pozorište „Zetski dom“, biće nastavljen u ponedjeljak, 8. aprila, lutkarskom predstavom „Mogli“, podgoričkog Gradskog pozorišta, rađenom po romanu Radjarda Kiplinga „Knjiga o džungli“.

Komad je režirao Bonjo Lungov, dok adaptaciju teksta potpisuje Petar Kovačev.

„Mogli“ je jedna od najboljih priča u literaturi za djecu, aktuelna i danas. Priča o dječaku, koji je odrastao u džungli sa divljim životinjama.

Koji zakoni su ispravni: zakoni džungle ili zakoni civilizacije? Pitanje koje je poslužilo kao inspiracija za ovu predstavu. Čovjek treba sam da izabere svoj put. Mogli je izabrao. Mogli će se vratiti ljudima „jer on je čovjek i krenuo je svojom ljudskom stazom“ .

Predstava u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ počeće u 18 sati, a ulaz je, kao i za ostale segmente programa „Prijestonica najmlađima“, besplatan.

Predstava je preporučljiva djeci od pet i više godina.

U okviru programa „Prijestonica najmlađima“, koji je počeo u februaru, dosad su održane dvije predstave Gradskog pozorišta iz Podgorice. Najmlađi stanovnici Prijestonice prvo su prisustvovali komadu „Crvenkapa“, a tokom marta upriličena je i predstava „Dobro drvo“.

Do kraja programa planirane su dvije predstave, koje su na programu u maju – „Pinokio“ i „Pipi – duga čarapa“.

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније