Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 04. 2013. 22:10   >>  22:10

ODUŠEVLJENI PUBLIKOM

„Shai Maestro Trio“ nastupio na Cetinju

Džez trio, koji predvodi izraelski pijanista Šai Maestro, nastupio je sinoć u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, u okviru manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori“.

Cetinjska publika, nakon podgoričke, imala je priliku da uživa u numerama sa njihovog debitanskog albuma, ali i njihovim najnovijim kompozicijama.

Trio, osim Šai Maestra, čine i izraelski bubnjar Ziv Ravic i peruanski kontrabasista Horhe Reder.

Šai Maestro nam je, nakon konceta, kazao da je oduševljen crnogorskom publikom, koja sa velikom pažnjom odsluša svaku numeru. Dodao je da je njihova muzika odraz njihove duše i svega onoga što dožive.

„Ono što mi pokušavamo sa našom muzikom jeste da napravimo jedan filter od svega onog kreativnog što nastane tokom naših sviranja i trudimo se da muzika koju stvaramo dolazi iz naše duše. Želimo da pravimo muziku koju će moći da razumije svaki slušalac“, rekao je Maestro.

On ukazuje da njihovu muziku svako može da tumači onako kako želi, jer je u njoj sadržano pomalo od svega, i klasika, i flamenko i izraelska narodna muzika.

„Ja želim da svi pronađu nešto za sebe u našim numerama“, kazao je on.

Inače, u svijetu džeza, Šai Maestro je poznat kao dugogodišnji pijanista u ansamblu Avišai Koena, svjetski proslavljenog džez umjetnika iz Izraela, sa kojim je obišao svijet. Danas ovog mladog virtuoza i kompozitora džez kritika smatra „zvjezdom u usponu“ čija je muzika prepoznata kao nova, svježa i originalna. On kaže da je njegovo staralaštvo pod velikim uticajem Koena koji mi je bio i ostao izvor inspiracije.

„Saradnja sa Avišai Koenom bila je najbolja škola i iskustvo koje je opredijelilo moju dalju karijeru“, ispričao nam je mladi umjetnik.

Nakon uspješne turneje po Japanu i nastupa u Njujorku, „Shai Maestro Trio“ je, dolaskom u Crnu Goru, započeo aprilsku evropsku turneju.

Trio je, nakon sinoćnjeg nastupa na Cetinju, večeras održao koncert u prostorijama Zbirke pomorskog nasljeđa Porto Montenegro u Tivtu.

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније