Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 04. 2013. 23:20 >> 23:21

BIJELO POLJE

Otvorena izložba ukrajinskih slikara

U okviru posebnog kulturnog programa za sjever Crne Gore, koji realizuje Ambasada Ukrajine, u Galeriji bjelopoljskog Centra za djelatnosti kulture, večeras je otvorena izložba ukrajinskih umjetnika braće Andrea i Aleksa Čebotaru.

Motivi, naslikani na platnima braće Čebotaru, su uglavnom inspirisani djelovima Bokokotorskog zaliva, Crnogorskog primorja, ali i ostalih djelova Crne Gore.

„Namjera nam je bila da naši umjetnici slikaju ljepotu sjevera, kako bi preko njihovih djela, čitav svijet mogao da vidi ljepotu kanjona Tare , Bijelog Polja, Pljevalja, Žabljaka”, kazala je, otvarajući izložbu, ambasadorka Ukrajine u Podgorici Oksana Sljusarenko.

Sljusarenko je istakla da ukrajinski umjetnici gotovo uvijek dobijaju u slikama jedan poseban utisak zbog netaknute prirode. Ona je ocijenila da su platna ukrajinskih slikara na turističkim izložbama i sajmovima jedan od načina da ljudi iz Ukrajine upoznaju Crnu Goru i požele da dođu.

„Da je to zaista tako potvrđuje sve veći broj turista, koji poslednjih godina dolaze u Crnu Goru”, kazala je ambasadorka Ukrajine.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније