Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 04. 2013. 14:24   >>  14:57

PAŠA 183

Samoubistvo "ruskog Benksija"

"Paša 183", poznat i kao "ruski Benksi" izvršio je samoubistvo. Pronađen je obješen u svom stanu u Moskvi. Po nekim moskovskim medijima, njegovo pravo ime je bilo Pavel A Pukhov.

Čitav svoj život  Pavel je posvetio "uličnoj umjetnosti" kroz koju je pokušavao da "ohrabri ljude da gledaju na svijet drugačije i da se smiju". 

"Paša 183" imao je 29 godina i živio je u Moskvi. Podaci o njemu su malobrojni i kontradiktorni. Možda je imao i diplomu iz dizajna, ali to je i demantovao u jednom intervjuu prošle godine. Takođe, rekao je da je završio još dva fakulteta, ali nije želio da priča o tome. 

Britanska štampa ga je odmah prozvala "ruskim Benksijem". Njemu se to naravno nije dopalo, pošto je  na "street-art" sceni bio aktivan već 14 godina, mnogo prije nego što je čuo za Benskija.

Paša je većinu svojih radova pravio u samoj Moskvi ili u najbližoj okolini.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније