Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 04. 2013. 12:38 >> 12:38

GALERIJA CENTAR

Podgorica: Sjutra izložba grafika

U podgoričkoj galeriji „Centar”, sjutra u 20 sati, biće otvorena izložba grafika umjetnika iz Beograda Miroslava Mandića.

Umjetnik je o grafikama, koje će biti izložene, zapisao: „Grafike su nastale bez prethodno zadate teme, unapred smišljenih motiva i improvizacije, svaki rad je odraz individualnosti i bilježi vrijeme u momentu nastajanja.”

Miroslav Mandić je rođen 1979. godine u Beogradu. Od 1997. do 2000. studirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, a magistrirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2010.

Dobitnik je dvije studentske nagrade za grafiku (11. Bijenale jugoslovenske studentske grafike 2002., Nagrada za grafiku iz fonda Mihajlo S. Petrov, FPU Beograd, 2003.). Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, trenutno u statusu samostalnog umjetnika. Izlagao je samostalno u Beogradu, Novom Sadu, Herceg Novom, Trebinju, Nišu kao i na kolektivnim izložbama u Japanu, Australiji, Kini, SAD.

Izložba u galeriji „Centar” biće otvorena do 18. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније