Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

31. 03. 2013. 16:59 >> 21:28
1

NAREDNE TRI GODINE

Kusturica snima film o trgovini ljudskim organima

Filmski reditelj Emir Kusturica izjavio je da će u naredne tri godine snimati film o trgovini ljudskim organima na Kosovu, što je, prema njemu, jedna od najvećih tema ovog vijeka i „najbrutalniji akt i najjači znak povratka u pagansko doba“.

„Mislim da ću film da snimam u naredne tri godine zato što je to veliki film i on podrazumijeva velike pripreme i investicije, a ideja je zapravo scenario moje kćerke, koji je napisan onda kada smo svi bili zgroženi, a onda polako shvatali da je to možda i najveća tema ovog vijeka. Kao što se veliki romani pišu na velike teme, tako i sve drugo postaje veliko u umjetnosti onda kada se u samom zrnu pojave ti obrisi“, kazao je Kusturica Tanjugu.

Reditelj je rekao da je film, ujedno, i priča o Dostojevskom, a ideja je da film snima u Rusiji, jer je dobar dio sižea vezan za tu zemlju, a radnja koja se odnosi na Kosovo i Metohiju biće snimljena na nekom drugom mjestu.

Kusturica je na „Vivaldi foruma“, koji je tokom vikenda održan na Mećavniku, otkrio da već duže vrijeme piše roman koji se zove „Dragi moj Fjodore“, a glavni junak je čovjek sa ovog podneblja, koji godinama živi u Parizu i sanja o tome da interperetira Dostojevskog i napravi „Zločin i kaznu“, a na tom putu preko Sankt Peterburga doći će i do Kosova.

Kusturica je rekao da ne postoji veća tema od te u sferi umjetnosti, i naglasio da je naš usud da „zaboravljamo nešto strašno što nam se desilo“, ali da je zato on tu da podsjeti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније