Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 03. 2013. 14:25 >> 14:26

SJUTRA NA PRAZNIK

Premijera predstave "Tigar" na Cetinju

Kraljevsko pozorište "Zetski dom" sjutra će proslaviti Međunarodni dan pozorišta, sa premijernim izvođenjem predstave “Tigar” Mari Šizgal , u režiji Petra Pejakovića, najavljeno na konferenciji za novinare na Cetinju.

Predstava “Tigar” će, kako je najavljeno, biti izvedena sjutra u 20 sati na sceni “Generacija”, a to je inače diplomaska predstava dvoje mladih glumaca sa cetinjske akademije Slaviše Grubiše i Radmile Božović u klasi profesora Branimira Popovića.

Komad je režirao Petar Pejaković, koji je rekao da je riječ o zanimljivom tekstu koji dočarava intimnu hroniku dvoje usamljenih ljudi, svjesnih poremećenih vrijednosti modernog doba.

"Tigar je i triler i komedija i melodrama. Dželat i žrtva se zbližavaju, patologija njihovih malih normalnih života pretvara se u normalnost patološke situacije, sa srećno fatalnim krajem", pojasnio je Pejaković.

On je dodao da će publika tokom gledanja predstave “Tigar”, imati priliku da uživa u različitim emocijama.

"Imaćemo predstavu koja će jako dobro komunicirati sa publikom, jer je tema savremena i svevremena", kazao je reditelj Pejaković.

Glumac Slaviša Grubiša kaže da je rad na predstavi bio dosta naporan, ali da očekuje pozitivne reakcije publike.

"Mislim da smo uradili dobar posao i jako sam zadovoljan jer sam dobio priliku da radim veliki zadatak i da se uhvatim u koštac sa temom koja je i danas aktuelna iako je tekst napisan 1963. godine", kazao je on.

Glmica Radmila Božović ističe da su radili na veoma dobroj drami,koja je specifična po tome što ne postoji krivac.

"Smatram da je pisac veoma plemenit, jer govori o problemu, a ne o krivcu", kazala je Božović.

Nakon premijere, predstava “Tigar” će biti na redovnom repertoaru "Zetskog doma".

 

Milena Stanojević,Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније