Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 03. 2013. 10:39 >> 11:39

TAKMIČENJE U BEOGRADU

Mladi cetinjski muzičar osvojio važnu nagradu

Mladi cetinjski flautista Lazar Muhadinović osvojio je prvu nagradu u svojoj kategoriji na takmičenju “Davorin Jenko” koje je prošle sedmice održano u Beogradu.

On je u konkurenciji od 32 takmičara u kategoriji uzrasta od 10 do 12 godina, osvojio apsolutnu prvu nagradu i postao laureat takmičenja koje je tokom deset godina postojanja postalo jedno od najuglednijih takmičenja u regionu, kako po učešću brojnih mladih umjetnika iz regiona tako i po sastavu žirija koji uključuje renomirane umjetnike iz okruženja i Evrope.

 

 

Njegova mentorka, profesorka flaute Žana Lekić kazala je da njen učenik trenutno pohađa peti razred Niže muzičke škole “Savo Popović” na Cetinju ali da već godinama sarađuje sa eminentnim profesorom flaute Ljubišom Jovanovićem.

 

 

Milena Stanojević,Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније