Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

10. 10. 2014. 18:46 >> 18:46

NOVA KNJIGA

Prevod Spahićeve knjige u više država

Izdavačka kuća iz Podgorice Nova knjiga već prodala prava nekim od najpoznatijih svjetskih izdavačkih kuća za nagrađenu knjigu crnogorskog pisca Ognjena Spahića i uskoro očekuje prevode te knjige u više država svijeta.

Nova knjiga je jedini izdavač koji predstavlja Crnu Goru među više od 7 000 izlagača iz 102 zemlje svijeta na Sajmu knjiga u Frankfurtu, nakvećem i najznačajnijem sajam knjiga na svijetu, koji je otvoren 8. oktobra.

"Na jednoj od najvećih smotri pisane riječi predstavili smo djela najvećih svjetskih pisaca, bestselera, kao i djela domaćih autora", saopšteno je iz Nove knjige.

Kako su istakli, na štandu se našla i nagrađena knjiga priča Ognenja Spahića, koja je osvojila Evropsku nagradu za književnost, što je saopštila Evropska komisija na press konferenciji prvog dana sajma. Spahić svojom knjigom priča "Puna glava radosti", koju je objavila izdavačka kuća Nova knjiga, proglašen jednim od 13 najperspektivnijih mladih evropskih pisaca.

"Sajam knjiga u Franfurtu je značajan kulturtni događaj, u okviru kojeg se predstavljaju i najistaknutiji svjetski pisci, što otvara mogućnost ostvarivanja važnih kontakata i dogovora u svijetu književnosti. Kako je otvaranjem sajma počela i najveća prodaja autorskih prava, podgorička izdavačka kuća Nova knjiga je napravila važne dogovore po pitanju autorskih prava i budućih projekata, tako da naši čitaoci uskoro mogu očekuju mnoga djela najboljih svjetskih pisaca", ističu iz Nove knjige.

Naglasili su da je posebno važno što su za nagrađenu knjigu Ognjena Spahića već prodata prava nekim od najpoznatijih svjetskih izdavačkih kuća.

"Takođe za druge domaće autore, čije romane je objavila izdavačka kuća Nova knjiga, Kseniju Popović, Slavicu Perović, Balšu Brkovića i Nikolu Nikolića, vlada veliko interesovanje za prevode i objavljivanje na drugim jezicima", dodaju iz podgoričke izdavačke kuće.

Kolika je zainteresovanost ljubitelja pisane riječi za sajam u frankfurtu, govori podatak da ga prati 9.000 akreditovanih novinara iz 71 zemlje svijeta, a za 20 odsto je porastao broj posjeta internet stranice Sajma, te se očekuje posjeta do 300.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније