Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 03. 2013. 23:08 >> 23:08

DANI FRANKOFONIJE

Pijanista Bojan Martinović nastupio na Cetinju

U okviru manifestacije "Dani frankofonije u Crnoj Gori", poznati crnogorski pijanista Bojan Martinović priredio je večeras koncert u Ministarstvu kulture na Cetinju.

Na koncertnom programu našla su se izabrana klavirska djela poznatog francuskog kompozitora Fransisa Pulanka, kao doprinos obilježavanju pola vijeka od smrti slavnog kompozitora.

Martinović nam je kazao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da nastupi na ovom koncertu, ali da je imao težak zadatak pri odabiru programa, jer je Pulank pisao mahom minijature.

„Zbog toga sam odlučio da izvedem tri cijela ciklusa, a to su Nokturna, Improvizacije i, možda jedna od njegovih najzahtjevnijih kompozicija za klavir, Nazalske večeri“, rekao je Martinović, dodajući da je koncert u Ministarstvu kulture nastavak dobre saradnje organizatora Dana frankofonije i Muzičke akademije.

„Želim da napomenem da sam već izveo cjelovečernji koncert na kojima sam se predstavio kompozicijama Satija, a slijede još i koncerti na kojima ću svirati Ravela i Mesijana“, ukazuje on.

Bojan Martinović će isti program izvesti sjutra veče na koncetu koji će biti priređen u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније