Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 03. 2013. 11:16 >> 11:07

BUKA RIZIČNA

"V&A" ipak neće ugostiti hevimetalce

Slavni londonski muzej "Viktorija i Albert" (V&A), otkazao eksperimentalni koncert hevi metal grupe "Nepalm Det" (Napalm Death), zbog straha da buka ne ošteti muzejsku zgradu staru 104 godine.

Umjetnik u keramici Kejt Harison iz "V&A", najvećeg muzeja dekorativne umjetnosti i dizajna na svijetu, sarađivao je s "Nepalm detom" na performansu koji je trebalo da bude izveden kroz zvučni sastav skulptura, a koje bi se raspale pod uticajem ogromne količine decibela.

Ali, uprava muzeja "Viktorija i Albert" odlučila je da otkaže njihov nastup najavljen za petak,  jer tvrdi da ne bi oštetio samo skupture.

"Dodatne sigurnosne provjere utvrdile su da bi ogromna količina decibela oštetila našu istorijsku zgradu", ističe se  u saopštenju muzeja.

"V&A" i dalje podržava uzbudljive programe i događaje, ali je sigurnost naših posjetilaca i zgrade glavni i trajan prioritet", dodaje se u saopštenju .


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније