Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

K. J.

10. 05. 2024. 13:36 >> 13:39
Čitaj mi:

muzeji i galerije

Izložba Milke Vujović 14. maja

Izložba akademske likovne umjetnice Milke Vujović „Svet koji (ni)je negde“ biće otvorena u utorak, 14. maja u 20 sati, u Modernoj galeriji (JU Muzeji i galerije Podgorice).

Kako je saopšteno iz Muzeja i galerija Podgorice, mr Milka Vujović, akademska slikarka i grafičarka, rođena je u Podgorici 1965. godine. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu i postdiplomske studije. Živi u Beogradu. Redovna je profesorica Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafikom i slikarstvom.

"Pored 25 samostalnih izložbi učestvovala je na više od 300 žiriranih kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu – Grčka, Bugarska, Italija, Poljska, Mađarska, Japan, Rusija, Francuska, Rumunija, Crna Gora, Malezija, Belgija, Hrvatska, BiH, Sjeverna Makedonija, Sirija, Švedska, Slovenija, Austrija, Egipat itd. Članica je ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUCG-a", navodi se u saopštenju.

Izložbu će otvoriti rukovoditeljka Galerijskog sektora JU Muzeji i galerije Podgorice, istoričarka umjetnosti, Petrica Duletić i trajaće do 5. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније