Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 03. 2013. 12:22   >>  12:15

NOVI EKSPONATI

Betmenova maska u muzeju američke istorije

Zlatna karta Vilija Vonke iz filma "Čarli i fabrika čokolade" i Betmenova maska su među 30 kostima i pratećih rekvizita iz filmova koje je kompanija "Varner Bros" poklonila Nacionalnom muzeju američke istorije u Vašingtonu.

 

Američka produkcijska kompanija poklonila je nacionalnom muzeju kostime i predmete koji su korišćeni u 13 filmova, snimljenih između 1942. i 2005. godine.


Ovi predmeti biće dio stalne kolekcije muzeja, posvećene zabavi, u kojoj se već nalazi kostim čarobnjaka Harija Potera i Dorotine cipelice.

"Kako bi predstavili američku istoriju, tražimo predmete koji su obilježili određeno vrijeme, a filmski kostimi su među takvima", objasnio je direktor muzeja Džon Grej.

Kompanija "Varner Bros" poklonila je muzeju masku koju je Džordž Kluni nosio u filmu "Betmen i Robin" iz 1997. godine, kao i zlatnu kartu i tri čokoladice koji su korišćeni u rimejku "Čarli i fabrika čokolade" (2005.) sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi.

Kolekcija istorisjkog muzeja obogaćena je i jednim gremlinom iz ostvarenja "Gremlini 2: Novo leglo" (1990.) i  kostimom koji je Hale Beri nosila u filmu "Žena mačka" (2004).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније