Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Portal RTCG ]

01. 10. 2023. 17:32 >> 17:37

PODGORICA

Veče Milice Špadijer u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka "Radosav Ljumović"u Podgorici sjutra u 19 sati organizovaće veče posvećeno poeziji i stvaralaštvu Milice Špadijer.

Veče se održava u sali "Božidar Vuković Podgoričanin".

Sa Špadijer će razgovarati profesor književnosti Stefan Sinanović.

Špadijer je završila Filološku gimnaziju, a osnovne i master studije na Katedri za klasične nauke na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Dobitnica je nagrade "Mladi Dis" za 2019. godinu.

Objavila je zbirke poezije "Šar-planina" i "Novo groblje". Članica je udruženja novinara Srbije.

Objavila je zbirke poezije "Šar-planina" (uži izbor za nagradu "Branko Miljković") i "Novo groblje", (uži izbor za nagrade "Mika Antić", "Đura Jakšić" i "Jefimijin vez").

Sa grčkog jezika prevela je roman "Kasandra i vuk" Margarite Karapanu, zbirku pjesama "Afrodita u plavom" Petrosa Stefaneasa i izbor iz poezije Tomasa Calapatisa "Ovo mesto".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније