Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 01. 2014. 11:23 >> 11:28
1

ELEKTRONSKA PRIVATNOST

"Mein Kampf" najtraženija elektronska knjiga

Digitalna izdanja "Mein Kampf" postala su pravi hit online prodaje, tvrdi književnik i novinar Kris Faravon, koji novu popularnost knjige Adolfa Hitlera pripisuje činjenici da je sada možemo čitati "u privatnosti naših iPad-a".

Kako piše Faravon na internet stranici "Vocativ.com", "više od desetak besplatnih verzija Hitlerove knjige na engleskom jeziku je skinuto 100.000 puta samo sa neprofitne digitalne knjižare "Internet Archive", dok su plaćene verzije e-knjige "Mein Kampf" po prodaji nadmašile Glena Beka na iTunesu i našle se visoko na Amazonu, prenosi "The Guardian".

"Prodaja je odlična", kazao je izdavač Majkl Ford, priznajući da bi bio u "moralnoj dilemi" kada bi promovisao nešto što može da se "zloupotrijebi".

"Nijesam baš previše promovisao knjigu i odlučio sam da pustim da se proširi među onima koji za to imaju zaista istorijski i akademski interes", dodao je Ford.

Prodaja štampanih izdanja je zanemarljiva, a Faravon vjeruje da bi potražnja za digitalnim izdanjima mogla da znači "kulturnu radoznalost", nešto slično padu popularnosti sladunjavih ljubavnih romana koji se sada pak sve više traže u elektronskoj formi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније