Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 01. 2014. 22:10 >> 22:10

NJUJORK

Izložba posvećena Malom princu

Originalni rukopis "Malog princa" dio je nove izložbe na temu ovog slavnog romana za djecu koja je postavljena u njujorškoj biblioteci-muzeju Morgan, i koja će biti otvorena 24. januara.

Francuski pisac i pilot Anton de Sent Egziperi napisao je tu knjigu dok je živio u Njujorku, i ona je tu objavljena 1943. godine.

Sent Ezgiperi je proveo dvije godine u najvećem američkom gradu pošto je 1940. godine Njemačka okupirala Francusku.

Izložba "Mali princ - njujorška priča" sadržaće 35 akvarela, kao i 25 stranica iz Sent Egziperijevog originalnog teksta, koji ima 140 strana.

Izložba dokumentuje piščev stvaralački proces i sadrži epizode iz romana koje su odbačene, stranice sa precrtanim rečenicama, kao i neobjavljene Sent Egziperijeve crteže.

Sent Egziperi je nestao za upravljačem aviona tokom Drugog svjetskog rata, 1944. godine, leteći nad Sredozemnim morem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније