Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.V. ]

22. 01. 2022. 22:34 >> 22:36
4

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

"Marksizam i književna kritika"

Fakultet za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja i Društvo prijatelja i poštovalaca Nikšića organizovaće predstvljanje knjige "Marksizam i književna kritika", čiji je autor engleski teoretičar književnosti i kulture Teri Iglton.

O knjizi će, kako je rečeno, govoriti Jasmina Nikčević, profesorica na Filološkom fakultetu UCG, te Aleksandar Radunović Popaj, profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti UCG.

Govoriće i Dragana Erjavšek, književna kritičarka, te Andrijana Mijušković, profesorica u JU Gimnazija "Stojan Cerović" Nikšić, i Goran Drinčić, profesor na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost i prevodilac knjige. 

U ime domaćina i organizatora goste će pozdraviti dr Raco Mijanović.

Događaj počinje 24. januara u sali hotela "Onogošt" u 19 časova.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније