Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

28. 12. 2021. 08:55   >>  09:01

DEUS 2021.

Književni veče posvećeno djelu Nedžada Ibrahimovića

Književno veče "Koherencija književnih formi i tema u poetici Nedžada Ibrahimovića", biće održano večeras u 19 časova u Kuslevovoj kući. Književno veče je dio DEUS-a 2021.

Kako navode iz Sekretarijata za kulturu Glavnog grada u kraćoj biografiji, Nedžad Ibrahimović rođen je u Tuzli. Objavio je knjige književnih i filmskih studija i eseja: Prelamanje eseja (1989), Čitalac na raskršću-Uvod u Midhata Begića (2001), O poeziji, pticama i drugim varkama, američka predavanja (2011), Bosanske filmske naracije, dokumenti o raspadu (2012); romane: Inkapsulirana tijela (Buybook, Sarajevo, dva izdanja 2014.) i Kuća Teodore K (Fraktura, Zagreb, 2019); te knjigu poezije Mala povijest smrti i pisanja (2016.). U zvanju redovnog profesora je na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Na književnoj večeri govoriće: Draško Došljak, Abaz Dizdarević, Valentina Radulović i autor.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније