Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

24. 12. 2021. 22:22 >> 22:22

U SKOPLJU

Promovisana knjiga “Dan državnosti Crne Gore u S. Makedoniji“

Knjiga “Dan državnosti Crne Gore u Republici Sjevernoj Makedoniji“, autora Mila Mićunovića, koju je izdalo udruženje "Zajednica Crnogoraca u Sjevernoj Makedoniji", promovisana je u Skoplju. Njeno izdavanje finansijski je podržala Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, a v.d. direktor mr Seid Hadžić sa saradnicima prisustvovao je promociji.

Predsjednik udruženja "Zajednica Crnogoraca u Sjevernoj Makedoniji" Boris Popivoda upoznao je delegaciju sa aktivnostima koje sprovodi udruženje i planovima u budućnosti. Zahvalio se direktoru na razumijevanju i bezrezervnoj podršci koju pruža ovom udruženju, te konstatovao da sve što je obećano od podrške za ovu godinu Uprava je na vrijeme ispunila.

Ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Đerković-Perović izrazila je zadovoljstvo zbog aktivnosti koje sprovodi udruženje i naglasila da će u ambasadi imati prijatelja za sve zdrave projekte koji se tiču dijaspore iz Crne Gore.

Autor Mićunović nije bio u mogućnosti da prisustvuje promociji, međutim, pisanim obraćanjem upućenim članovima Crnogorske zajednice osvrnuo se na istorijske veze Crne Gore i Sjeverne Makedonije u kojem je naglasio kulturnu i duhovnu povezanost Crnogoraca i Makedonaca koja traje vjekovima, kojom su jedni drugima pružali uzajamnu podršku u najtežim istorijskim okolnostima, ustancima i stremljenjima ka ostvarivanju slobode i nezavisnosti.

On je ocijenio da je svečanost simboličnog i skromnog obilježavanja Dana državnosti u Sjevernoj Makedoniji zavrjeđuje da bude pretočena u knjigu koja će doprinijeti daljem povezivanju dva bratska naroda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније