Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

14. 12. 2021. 08:52 >> 08:54
1

DEUS

Promocija novog izdanja Udruženja strip autora

U okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS) sjutra od 18 časova, u objektu Banja, biće upriličena promocija novog izdanja Udruženja strip autora Crne Gore i izložba stripa.

Udruženje strip autora Crne Gore postoji još od 2005, a nastalo je iz kotorske grupe autora koja se okupila 2001.

Ova grupa spada u jednu od najznačajnijih likovnih skupina formiranih u Crnoj Gori. Njen osnivač i selektor je Simon Vučković.

Svi osnovni pravci u stripu koji postoje u svijetu reflektovali su se na našem prostoru, te pored upoznavanja s radom domaćih autora, posjetioci će moći da se upoznaju sa istorijom, karakteristikama i razvitkom strip umjetnosti. Izložbena selekcija obuhvata radove 16 autora: Laza Sredanovića, Luke Lagatora, Gorana Šćekića, Darka Drljevića, Mirka Zulića, Vladimira Brajovića, Simona Vučkovića, Tihomira Čelanovića, Ozrena Miždala, Miodraga Spasojevića, Bojane Bogavac, Andrije Vujoševića, Luke Cakića, Srđana Ivanovića, Andrijane Vešović i Ivone Milošević.

Novo izdanje „Udruženja strip autora Crne Gore“ objavljeno je u sklopu dnevnog lista „Pobjeda“.

Na promociji će govoriti Simon Vučković, osnivač Udruženja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније